SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713823200 AND gallery_id = 11298File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713823200, '11298', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Krenuo je Zadar Street Food Festival - Vijest - 057info - Zadar

Zabava

OTVORENO ZA POSJETITELJE DO 24 SATA

Krenuo je Zadar Street Food Festival

Sudionici su uglavnom isti kao prošle godine, uz dvije nove kućice koje će se uklopiti u ponudu street fooda

Na zadarskoj Puntamici danas je otvoreno drugo izdanje Zadar Street Food Festivala, koji se s obogaćenom ponudom u odnosu na lanjsku održava od 24. rujna do 3. listopada. Street food ponudom ove se godine predstavljaju Hedonist, OX meet & eat, Maguro restoran & sushi bara, Delimaris Fish & chips, Salsa Rossa, Burgers & more, a novost u ponudi su PICNIC mingle & fun i La Riseria, koja će pripremati poznate talijanske specijalitete.

- Nakon prošlogodišnjeg apsolutnog uspjeha ponovno smo sa sugrađanima, ali i domaćim i stranim gostima, koje lani nismo imali zbog tadašnjih epidemioloških okolnosti. S njihovim dolaskom nadamo se dodatnoj vibraciji, rekao je uoči početka organizator Zadar Street food festivala Tomislav Fain. Početku rada Street food festivala nazočila je i direktorica TZ Zadarske županije Mihaela Kadija. Zadovoljna je sezonom, posebice dolascima u rujnu, budući da sunda 35.000 turista čak i premašene brojke iz rekordne 2019. godine.

Sudionici su uglavnom isti kao prošle godine, uz dvije nove kućice koje će se uklopiti u ponudu street fooda. Svi su skrivali adute do zadnjeg dana, a sada kada su otkrili ponudu na posjetiteljima je da kušaju hranu i procijene tko je najbolji. Zna se da je jedan burger u Burger&More složio Ivan Pažanin, a svoje "prste" u ponudi festivala imao je i chef Vid Nikolić.

Za razliku od prošle godine, kada se zbog ograničenja broja posjetitelja moralo čekati na ulazak, ove godine ograničenja nema, ali mi mogu ući samo oni s digitalnom COVID potvrdom. To je bio uvjet županijskog stožera da se ovakvo događanje održi u ovolikom obimu.

- Ja sam kao turistički djelatnik uvijek razmišljao da je lako napraviti nešto u sedmi i osmi mjesec, ali treba dokazati da se dobre manifestacije mogu napraviti u posezoni ili predsezoni. Ove godine u gradu je malo događaja, vjerujem da će i zbog ovog festivala neki iskoristiti lijepo vrijeme i "potegnuti" do Zadra iz Zagreba i drugih gradova, kaže Fain.

Nakon dobre hrane žeđ se može gasiti uz Staropramen pivo, Coca colu, vrhunska lokalna vina koja će prezentirati Zadar wine festival i koktele i druga pića iz Bamboo bara. Festival će biti otvoren radnim danom od 16 do 24, a subotu i nedjelju od 11 do 24 sata. Požurite, prvi dani su najbolji!

Otvaranje Zadar Street Food Festivala 2021.
Foto: Fabio Šimićev (PR)
PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA