Zabava

PJEVALE BAČIĆ I VIDAIĆ

Kršćanska glazba u Zadru: Imamo i mi svoje fanove

Tradicionalni koncert suvremene kršćanske glazbe "Stihovima i Notama slavimo Boga" u utorak je doživio svoje sedmo izdanje u atriju palače Cedulin.

Tradicionalni koncert suvremene kršćanske glazbe "Stihovima i Notama slavimo Boga" u utorak je doživio svoje sedmo izdanje u atriju palače Cedulin.

- Iako u skromnijem izdanju, zbog koronavirusa, publike nije nedostajalo, a ni između pjesama nisu izostale ni ovacije i emocije oduševljenja prisutnih što je još više pridonijelo odličnoj atmosferi koncerta. Ambijent prekrasnog prostora Atrija palače Cedulin, koncert je dodatno učinio svečanijim. Već se na prvu izvedbu pjesme "Put križa", glazbene umjetnice i zadarske kantautorice Tee Vidaić, dalo naslutiti kako će koncert biti jedno pravo nesvakidašnje glazbeno osvježenje u gradu Zadru, javljaju organizatori.

Tea Vidaić nizala je svoje autorske skladbe modernog izričaja sa samostalnog kantautorskog albuma duhovne glazbe "Čudesni Bog" kojeg je izdala 2019. godine u izdanju izdavačke kuće Acordis/Varaždin. Album je producirao Antonio Tkalec, s titulom samostalnog glazbenog umjetnika, kantautor, skladatelj i producent. Potom je uz akustičnu gitaru izvodila obrade, pjesme Prva ljubav te zove (Romana Bilaver), Gospodine hvala (Ivana Husar Mlinac), Jeshua (Fernandihno) skladbu koja je posebno dotakla publiku, Nek pada (Božja pobjeda-prepjev refrena „Let It rain"), Nitko kao Ti (Lenny LeBlanc), Gledaj On te gleda (sv. Terezija Avilska, Rogelio Cabado) a kao iznenađenje večeri premijerno za koncert izvodila je pjesmu Put stvara/WAY MAKER/ (dozvola za izvođenje pjesme od Worship Vision Croatia) nigerijske pjevačice Sinach.

Na koncertu je nastupala i Sanela Bačić, pjesnikinja iz Zadra, uz angažiranu pratnju Tine Lenkić.

- Ovaj divan spoj glasova uz izvođenje poznatih stranih hit kršćanskih uspješnica poput Open the eyes of my heart od Michaela W.Smitha, jednog od najpopularnijih glazbenika suvremene kršćanske glazbe i You raise me up Josh Grobana, dodatno je podiglo glazbenu atmosferu koncerta. Sanela je izvodila i pjesme Putem svjetlosti i Isuse, zadarske autorice Jasne Kotlar a publika iz Splita koja je posjetila ovaj koncert dodatno je izrazila želju da skladbu "Putem svjetlosti" još jedanput Sanela otpjeva. Pozitivna reakcija publike koja je s pozornošću slušala izvođače koncerta i njihove izvedbe redovito pratila aplauzima dodatna je motivacija organizatoru udruzi "Stihovi i Note" i organizatorici Vesni Benić, idejnom pokretaču koncerta i festivala duhovne glazbe "Svjetlost dolazi", da i dalje nastave sa svojim radom u razvijanju duhovne scene u našem gradu Zadru, poručuju organizatori.

Cilj im je iznad svega poduprijeti mlade hrvatske skladatelje, autore i kantautore kršćanske suvremene glazbe i približiti suvremenu glazbu široj publici. Uz potporu institucija, Grada Zadra, Zadarske županije i TZ grada Zadra vjeruju da će i dalje uspjeti održati tradiciju ovakvih manifestacija.

Koncert je održan uz potporu donacija sugrađana i TZ grada Zadra koja je ustupila prostor atrija, a Vesna Benić na kraju poručuje:

- Ovim sedmim po redu tradicionalnim koncertom suvremene kršćanske glazbe i pravilnim odabirom izvođača šaljemo poruku kako su svi glazbeni žanrovi jednako vrijedni. Ponosni smo na činjenicu da je publika u Zadru to prepoznala i da smo ih na neki način navikli na ovaj koncert jer ga i svake godine vjerno posjete. Znači, imamo i mi svoje fanove, dodaje uz smješak!

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA