Zadar

TKO ĆE IZVODITI RADOVE OD 21 MILIJUN KUNA?

Kupovanje vremena na natječaju za gradnje groblja u Crnom

Potencijalni kandidati na natječaju za izvođenje radova od 36 mjeseci na prvoj fazi novog groblja Crno, kupuju vrijeme.

Potencijalni kandidati  kupuju vrijeme na natječaju za izvođenje radova od 36 mjeseci na prvoj od sedam faza novog groblja Crno.

Rok završetka natječaja, procijenjene vrijednosti 21 milijun kuna, pomaknut je s 12. listopada do 3. prosinca. To je najnoviji rok objavljen u elektronskoj javnoj nabavi do kojeg je došlo nakon što su postavljena pitanja kojima se traži objašnjenje za dijelove natječajne dokumentacije.

Prva pitanja su postavljena uoči završetka prvog roka u listopadu, a posljednja taman dan prije danas predviđenog roka otvaranja pristiglih ponuda. Pitanja su se odnosila na Grobnice uz zid, koje dovršava krajnji korisnik. Objavljenim troškovnikom one ostaju u roh-bau izvedbi, napisano je u odgovoru povjerenstva za javnu nabavu.

Pitanje koje (ni)je bilo definirano natječajnom dokumentacijom koju je izradio D&Z, bilo je i zbrinjavanje drveća koje se mora posjeći u pripremi gradilišta. Izvođač ne može zbrinuti drvnu masu, već ju skladišti na gradilištu. Privremena deponija će biti na udaljenost do 500 m. Mikrolokacija će se dogovoriti na gradilištu, odgovor je na najnoviji produžetak roka od mjesec i po dana.

Voditelj projekta budućeg groblja izabran je još u lipnju.

Novo zadarsko groblje u Crnom radi se po nagrađenom idejom rješenju zagrebačke arhitektice Helena Paver Njirić iz 2011. godine a projektnu dokumentaciju izradili su poslije u D&Z.

Prije godinu dana predstavljen je projekt novog gradskog groblja kada je resorni pročelnik Darko Kasap dao najavu koje se nije obistinila.

"Najvažnije je to da će tijekom ili u drugoj polovici iduće godine Nasadi već biti spremni za izgradnju prvih grobnica te će se prvi dio groblja moći staviti u funkciju s obzirom da je na postojećim gradskim grobljima broj ukopa već ograničen. Nakon Rijeke, Zadar će biti drugi veći grad u Hrvatskoj koji gradi potpuno novo gradsko groblje na novoj lokaciji",  rekao je u prosincu 2020. pročelnik Kasap.

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA