Zadar

APN DONIO ODLUKE ZA CRVENE KUĆE U ZADRU

Lavčević će izvoditi, a Gin Company nadzirati radove na izgradnji 100 POS-ovih stanova

Isto dana Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama donijela je odluke o odabiru izvođača radova i nadzora izgradnje 100 POS-ovih stanova na lokaciji Crvene kuće u Zadru.

Lavčević će izvoditi, a Gin Company nadzirati radove na izgradnji 100 POS-ovih stanova na lokaciji Crvene kuće u Zadru. Ove odluke danas je u isto vrijeme donijela Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama.

Ponude zadarskih građevinara bile su najpovoljnije na javnim natječajima. Gin je bio toliko jeftin da je Povjerenstvo od njih zatražilo objašnjenje neuobičajeno niske cijene ponude u iznosu od 259.800 kuna, što je niti trećina procijenjene vrijednosti (900 tisuća kuna). Iz zadarske tvrtke dostavili su im svoju računicu u kojoj se satnica nadzornika kreće oko 80 kuna. APN ju je prihvatio te ih odabrao među sedam ponuda.

Nisu pak uspjeli uštedjeti na samim radovima. Procjena vrijednosti bila je 37.7 milijuna kuna, a Lavčević je s 2 milijuna kuna višom ponudom ispao daleko najpovoljniji. Poznata zadarska tvrtka nedavno je od APN-a dobila i posao dovršetka POS-ovih stanova u Biogradu.

Nakon žalbenog roka potpisat će se ugovor s izvođačima koji će voditi posao izgradnje zgrade sa 146 parkirališnih mjesta. S obzirom na rok od 600 kalendarskih dana, zgrada neće biti useljiva prije kraja 2022. godine.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA