Zadar

UZALUDNA BORBA S NEZADOVOLJNIM VOZAČEM

Ležeći policajci na Trpimirovoj opet ekspresno počupani, Grad postavlja kamere za nadzor

Jednaku sudbinu imali su i ležeći policajci na Trpimirovoj kod Uskoka, koji su također na dva mjesta okrnjeni kako bi se moglo lakše prolaziti kroz njih

Trpimirova obala nije ukleta samo za vozače koji s nje upadaju u more, nego i za ležeće policajce - čim ih gradski odjel za komunalne djelatnosti i policija postave, dijelovi "policajca" misteriozno iščeznu.

Prošli pokušaj kod zgade Gimnazije Franje Petrića u veljači je završio prijavama protiv nepoznatog počinitelja, koji je novu instalaciju razmontirao kako bi automobilom nesmetano mogao prolaziti kroz nju. Tri je mjeseca trebalo da Grad popravi policajce, a puno manje, samo nekoliko dana, da ih i dalje nepoznati počinitelj ponovno modelira prema svojim potrebama.

- Uspornici su postavljeni na Trpimirovoj obali iz razloga sprječavanja razvijanja većih brzina vozila od dozvoljene. Dodatno smo naglasili i nailazak na zavoje postavljajući svjetlosne treptače na dvije lokacije. Neposredno po postavljanju uspornik,a isti su oštećeni. Otuđenje je prijavljeno policiji, nedostajali segmenti vraćeni na mjesto, da bismo ponovno oštećenje evidentirali unatrag dva dana. Ugovorenom koncesionaru dan je nalog da vrati segmente koji nedostaju, dok će Odsjek za ceste i promet o svemu izvijestiti nadležne službe s ciljem pronalaska i sankcioniranja počinitelja. Cijena jednog segmenta uspornika je 525 kn uključen PDV, izvijestio nas je pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Robertino Dujela.

Jednaku sudbinu imali su i ležeći policajci na Trpimirovoj kod Uskoka, koji su također na dva mjesta okrnjeni kako bi se moglo lakše prolaziti kroz njih. Bitku s brzim vozačima Grad će na ovaj način voditi sve dok ne postavi kamere za nadzor brzine, pa uspornici i neće biti potrebni. Naši vozači najbolje reagiraju kada im kući dođe "čestitka" na nekoliko stotina kuna zajedno sa snimkom počinjenog prekršaja. A kako Dujela kaže, kamere nas na ovoj dionici očekuju vrlo skoro.

- UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša je inicijativu postavljanja kamera na 10 lokacija unutar administrativnog područja grada , u suradnji s PU Zadar, pokrenuo među prvim gradovima u ovom obimu. U tijeku je finaliziranje elaborata koji bi bio sastavni dio natječaja. Unatoč Odluci o privremenoj obustavi izvršenja proračuna, uzrokovanom korona ugrozom, vjerujem da ćemo od 10 lokacija do konca tekuće godine uz Trpimirovu obalu postaviti kamere na barem još dvije lokacije, kaže Dujela.

Jedna od tih lokacija mogla bi biti Liburnska obala, na kojoj se nedavno dogodila stravična prometna nesreća u kojoj su izgubljena tri mlada života. Tom prometnicom, naime, upravljaju Hrvatske ceste, pa Grad na nju može postavljati kamere ako za to dobije njihovu suglasnost.

PRIKAŽI KOMENTARE (24)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA