Zadar

BOLNICA MORA KUPITI 9 NOVIH VRATA

Lift u zgradi Interne nikako da se otvori jer to nisu vatrootporna vrata

Lift Internog odjela, čija je vrijednost gradnje 1.5 milijuna kuna, nije prošao tehnički pregled, jer nije imao vatrootporna vrata.

ZADAR - Lift Internog odjela, čija je vrijednost gradnje 1.5 milijuna kuna, nije prošao tehnički pregled, jer nije imao vatrootporna vrata.

Stoga je zadarska bolnica nedavno raspisala javnu nabavu za kupnju i ugradnju 9 kompleta vatrootpornih vrata transportnog lifta na zgradi Interne. Procjena vrijednosti je 180 tisuća kuna bez PDV-a.
Bolnica jeste investitor, ali nismo mi projektirali a niti smo stručni nadzor, kazao je na tu informaciju zamjenik ravnatelja Bolnice, dr. Edi Karuc.

Dakle, lift koji je već ranije planiran i projektiran, počeo graditi u vrijeme sanacijske upraviteljice Andrijane Bedalov. Bilo je to prije skoro tri godine, a lift nikako da se otvori u najvišoj i najprometnijoj bolničkoj zgradi od 9 katova. Nakon što su probijeni svi rokovi, službeni završetak je bio u travnju ove godine, pa su se čekale komisije koje su trebale pregledati lift i na kraju nisu dale uporabnu dozvolu, jer lift nije ispunio najvažniji kriterij sigurnosti.

Očito kako su ponovno zakazali projektanti i nadzor na tom malom gradilištu u bolničkom kompleksu. Projektant lifta je tvrtka Kapital Ing, iz Zagreba. Radove su izvodili Inero d.d. iz Splita i Liftmont iz Zagreba. Međutim, tijekom radova zatražena je izmjene u projektu na kojoj se inzistiralo iz Bolnice, radi konstrukcijske promjene otvora lifta na prvom katu.

PRIKAŽI KOMENTARE (6)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA