Zadar

ŽO HDZ-a PRIHVATIO POVLAČENJE PREDSJEDNIKA

Lončar nije izdržao, a hoće li Jurinić ili Šikić voditi Županijsku skupštinu?

Davor Lončar defintivno odstupa s mjesta predsjednika skupštine Zadarske županije.

Željko Lončar defintivno odstupa s mjesta predsjednika Županijske skupštine Zadarske županije na koje je izabran prvi put u ožujku 2012. godine.

On je to sinoć potvrdio na Županijskoj organizaciji HDZ-a koja je prihvatila njegovu ostavku koju daje iz osobnih razloga. Zasićenost i umor su razlozi zbog čega Lončar više ne želi voditi Županijsku skupštinu. U ovom mandatu on je itekako imao problema s oporbenim vijećnicima iz Akcije mladih, Antom Rubešom i Markom Pupićem Bakračem, ali i raskola unutar Kluba HDZ-a kada se radilo o prodaji zgrade Zavoda za javno zdravstvo na Kolovarama. Na kraju je Lončar osobnim razlozima obrazložio svoje povlačenje s mjesta predsjednika u drugoj polovici trećeg mandata. Na kraju ovog mandata, Lončar sa 65 godina najavljuje svoje povlačenje iz politike u kojoj je itekako bio aktivan posljednjih 20 godina.

- Željko Lončar ostaje u Županijskom odboru HDZ-a i dalje će biti vijećnik u skupštini u kojoj HDZ s koalicijskim partnerima ima stabilnu većinu, ustvrdio je predsjednik ŽO HDZ-a Božidar Kalmeta. On nam je potvrdio kako je sadašnja dopredsjednica Snježana Jurinić jedna od mogućih kandidatkinja za vodeće mjesto Županijske skupštine. Naknadno smo doznali da se za to mjesto pregovara i sa HDZ-ovim vijećnikom, Zoranom Šikićem.

Ono će svakako biti izglasano, budući da vladajuća HDZ-ova većina ima 22 glasa. No, je li taj korpus jedinstven s obzirom da su koalicijski partneri tijekom protekle dvije i pol godine mijenjali stranačke dresove i da se za neke vijećnike, poput Stipe Bjeliša, ne zna kome pripadaju, znat će se na idućoj skupštini. Ona se mora održati do 5. ožujka i na njoj će se glasati za predsjednicu ili predsjednika skupštine.

PRIKAŽI KOMENTARE (25)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA