Zadar

LONGIN UMJESTO MARICE BABIĆ VRATIO SEGARIĆA

Lončar postao član Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar s naknadom koja je tajna

Željko Lončar, bivši predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave zadar, prebačan je u Upravno vijeće Lučke uprave Zadar.

ZADAR- Željko Lončar, bivši predsjednik Upravnog vijeća Županijske  uprave za ceste (ŽUC), prebačan je u Upravno vijeće Lučke uprave Zadar.
Odlukom župana Božidara longina, Lončar je zasjeo u Upravno vijeće državne lučke uprave umjesto Zvonimira Dorkina, pomoćnika pročelnika za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove. Lončar je i predsjednik Županijske skupštine na kojoj nije prošao prijedlog da mu se naknada poveća na četiri tisuće kuna, umjesto dosadašnjih 1 600 kuna. Kolika je naknada članovima u Upravnom vijeću LUZ-a to je jutros u pokušajima da doznamo, ispala najčuvanija državna tajna iako se radi o državnoj Lučkoj upravi. Upit smo poslali predsjedniku UV Božidaru Longinu i ravnatelju Robertu Škifiću.

Na stranici LUZ-a nigdje nema ni sastava Upravnog vijeća koje donosi sve najvažnije odluke  poput one o koncesije Turcima.  Jedina google informacija da je da je 2016. Vlada novim predsjednikom imenovala Božidar Longina, a članovi su Živko Kolega, Marino Buturić, Boris Fantulin i Alen Rukavina. Tu treba dodati Maria Pešuta koji je član u ime Grada Zadra, te Lončar koji odnedavno zastupa Zadarsku županiju.

U svakom slučaju, Željko Lončar je dobio novu priliku za dodatnom zaradom kao član Upravnog vijeća LUZ-a.

Zbog Lončara, koji je u listopadu prošle godine podnio ostavku na mjesto dugogodišnjeg predsjednika ŽUC-a, došlo je do "pretumbacije" u upravnim vijećima županijskih ustanova. Zvonimir Dorkin, imenovanjem župana Božidara Longina, postaje član Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste umjesto Danijela Segarića, županijskog pročelnika za poljoprivredu.

Segarić dolazi tamo gdje mu je mjesto - imenovan je za predsjednika Upravnog vijeća AGRRA, agencija za ruralni razvoj. Ali zašto? Zato jer je iz Zadra otišla Marica Babić koju je župan Longin postavio za predsjednicu Upravnog vijeća u srpnju 2017. Ona je tada došla umjesto Danijela Segarića, županijskog pročelnika za poljoprivredu koji se nakon skoro dvije godine vraća.

PRIKAŽI KOMENTARE (17)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA