Zadar

TEST ZA TERMINAL 7. OŽUJKA

Longin najavio i Plenkovića s dolaskom najvećeg kruzera

Župan Božidar Longin u ulozi predsjednika Vijeća Županijske turističke sezone najavio je spektakularni početak ovogodišnje turističke sezone.

ZADAR- Župan Božidar Longin u ulozi predsjednika Vijeća Županijske turističke zajednice najavio je spektakularni početak ovogodišnje turističke sezone.

Ona će početi 7. ožujka, uplovljavanjem jednog od najvećih kruzera Costa Venezia u Gaženicu. Bit će to, prema riječima Longina, test za novi terminal sa zračnim mostom, tzv. skyway. Njime će tog dana proći četiri tisuće putnika s kruzera.

- Taj dan će biti udarni dan za početak naše turističke sezone, a vjerujem kako će ova turistička sezona biti još bolja od prošle. Tog dana kada Costa Venezia bude boravila u Zadru, Zadarskoj županiji će u gostima biti ministar Oleg Butković, a moguće i ministar Damir Krstičević te premijer Andrej Plenković, najavio je župan Longin.

To bi značilo otvaranje terminala u Gaženici kojeg je Lučka uprava Zadar dala u 20-godišnju koncesiju turskoj korporaciji Globar ports Holding, koja je u Hrvatskoj osnovala tvrtku ZIPO - Zadar International Port Operations.

PRIKAŽI KOMENTARE (16)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA