SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713477600 AND gallery_id = 9698File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713477600, '9698', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Lovre Milin i Paola Borović najbolji sportaši u 2019. - Vijest - 057info - Zadar

Sport

FOTO: TRADICIONALNI IZBOR ZADARSKOG LISTA

Lovre Milin i Paola Borović najbolji sportaši u 2019.

Posada Jedriličarskog kluba Sv. Krševan Šime Fantela i Mihovil Fantela je najbolja momčad, a Ženski košarkaški klub Zadar najbolja ekipa godine

U tradicionalnom izboru najboljih sportaša Zadarske županije Zadarskog lista, u kojem su sudjelovala 22 djelatnika zadarskih medija, za najboljeg sportaša 2019. proglašen je Lovre Milin, zlatni sa Svjetskog prvenstva do 21 godine u lovu štapom iz brodice, dok je najbolja sportašica Paola Borović, državna prvakinja i dvoranska rekorderka u troskoku.

Milina je u prvi plan gurnulo zlato sa Svjetskog prvenstva do 21 godine u lovu štapom iz brodice. S kolegom Lukom Gredičakom na SP-u u Italiji osvojio je i ekipno srebro. Milin je treći zadarski sportski ribolovac s titulom najboljeg sportaša. Edo Baričević ovo je priznanje osvojio 1995., a Angelo Kosović 2015. Borović je prošle godine srušila državni dvoranski rekord u troskoku koji sada iznosi 13,55 m te osvojila dvostruki naslov prvakinje Hrvatske. Nakon toga slijedilo je Prvenstvo Balkana gdje je bila treća. Računajući sva nacionalna prvenstva, od mlađih kadetkinja do seniorki Borović ima čak 59 medalja, od toga je 21 seniorska, a aktualna je vlasnica 10 nacionalnih rekorda.

Drugo mjesto u konkurenciji sportaša pripalo je zadarskom boksaču Toniju Filipiju, koji će prošlu godinu pamtiti po velikom uspjehu na Europskom prvenstvu gdje je osvojio broncu u kategoriji do 91 kg, dok je na trećem mjestu ove godine Luka Modrić. Ana Vrsaljko, kapetanica Ženskog košarkaškog kluba Zadar, završila je na drugom mjestu najboljih sportašica a treća je njezina sestra Marija Režan, hrvatska reprezentativka.

Posada Jedriličarskog kluba Sv. Krševan Šime Fantela i Mihovil Fantela je najbolja momčad, Ženski košarkaški klub Zadar najbolja ekipa, benkovačka atletičarka Matea Čerina treću godinu zaredom najveća je sportska nada Zadarske županije, a Trofej Zadarski, koji se dodjeljuje za sportaše s invaliditetom, pripao je atletičaru Vladimiru Gašparu. Nagradu za životno djelo Mile Filipi zaslužio je Romano Bajlo, doajen zadarskog veslanja.

Proglašenje je održano danas u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar, u nazočnosti velikog broja sportaša, sportskih dužnosnika i prijatelja sporta.

Izbor zadarskih sportaša godine
Foto: 057info (Krešimir Sorić)
PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA