SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713564000 AND gallery_id = 9468File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713564000, '9468', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Luka Šindija prvi bibinjski tenor, otac mu drugi glas Intrada - Vijest - 057info - Zadar

Kultura

ZADARSKI GLAZBENI TALENTI NA KONCERTU BERSE

Luka Šindija prvi bibinjski tenor, otac mu drugi glas Intrada

Najpoznatiji tenor Petrčana Duje Stanišić akademski se školuje u Beču a tenor iz Bibinja, Luka Šindija na Glazbenoj akademiji u Zagrebu.

ZADAR- Najpoznatiji tenor Petrčana Duje Stanišić akademski se školuje u Beču, a tenor iz Bibinja Luka Šindija na Glazbenoj akademiji u Zagrebu.

Klapsko pjevanje poveznica je među mladim zadarskim pjevačima. Duje je poznati klapski pjevač, prvi tenor klape Kožino, a Luka je sin drugog tenora Ante Šindije iz naše najpoznatije klape Intrade.

Upravo je Ante Šindija bio ponosni roditelj nakon subotnjeg nastupa studenata proizašlih iz Glazbene škole Blogoje Bersa na prvom koncertu iz ciklusa Bersijade. Sin ti je tenorčina, kazao je bivši pjevač zbora Zoranić, Mišo Valčić. I on je kao otac dobio pohvale za svog sina Adriana Valčića, studenta klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Adrian, student druge godine, ne samo da je "uletio" u program kao zamjena kolegici koja je otkazala u zadnji tren, već je iskazao snažan pijanistički potencijal.

Luka Šindija nastupio je dva puta u pratnji Saljanina Mihovila Buturića na klaviru. Njegov tenorski glas i izvedba bili su otkriće publici u Sveučilišnoj dvorani. Luka je u Glazbenoj školi učio klarinet od kojeg je odustao da bi otišao u Zagreb na solo pjevanje. Akademiju je upisao iz prve. Bez ikakve veze i preporuke, ispričao nam je Ante Šindija, drugi glas u obitelji u kojoj je, kaže, Luka od malena pjevao. Nikad u klapi, on je drugi svijet, kazat će Ante za sina.

Ipak Davor Petrović, voditelj klape Intrade iskazao je ponos što klapaši svoju djecu akademski obrazuju. Intrade su u početku djelovale u sastavu HPD Zoranić. Još jedno "zoranićevsko" dijete na koncertu studenata bila je i gitaristica Linda Primožić. Ona je, kao i Luka, studentica četvrte godine.

Luka Petričić na klaviru bio je u dvostrukoj pratnji: sopraniostice Angele Idžojitić koja studira pjevanje na Muzičkoj akademijiu Grazu, te Luciji Paleki. Ona studira violinu u klasi prof. Yeona Ju Jeonga na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. I Luka Petričić, kao student na zagrebačkoj akademiji, trenutno je na Erasmus razmjeni u Koruškom zemaljskom konzervatoriju.

"Zadarska dica" bruse svoje glazbene talente po svijetu.

 

Crno-bijela Bersijada u objektivu Željka Karavide
Foto: Željko Karavida
PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA