Biznis

NABAVILI SU I SPECIJALIZIRANU DIZALICU

Luka Zadar privukla je sav teret vjetroturbina koje se iz Gaženice odvoze Kalmetinom

Teretna luka Gaženica za koju koncesiju ima Luka Zadar, postala je prepoznatljiva po iskrcaju vjetroturbina.

Teretna luka Gaženica za koju koncesiju ima Luka Zadar, postala je prepoznatljiva po iskrcaju vjetroturbina. Nova je to vrsta tereta koja je dovela do povećanje opsega poslovanja Luke Zadar d.d.
Potvrdili su nam to iz Luka Zadar, istaknuvši kako je u prethodnih desetak godina, uz ostale terete koje prekrcava, specijalizirala i za segment specijalnih tereta, odnosno dijelova vjetroturbina koji stižu brodovima.

- Setovi vjetroturbina koji su zadnjih godina stizali na području teretne luke Gaženica, iskrcavani su za niz klijenata i projekata u području geografskog dohvata Luke Zadar. Kroz ove projekte Luka Zadar ojačala je brojne partnerske odnose s domaćim i inozemnim tvrtkama, navodi se u pisanom očitovanju iz Luke.

Iz te zadarske firme, čiji su vlasnici Kinezi, pohvalili su se kako su neki od najzahtjevnijih projekata te vrste, koji su instalirani na području Republike Hrvatske, iskrcani baš u luci Gaženica, u organizaciji Luke Zadar.

Zašto baš Gaženica?

- Ovakav trend podupire konkurentni položaj kao i prometna povezanost koja je karakterizirana jednostavnošću pristupa cestovnoj i drugoj prometnoj infrastrukturi. Otvoreni skladišni kapaciteti i manipulativni prostori za pomicanje tereta uz jednostavan pristup specijalnih tereta, što vjetroturbine u svojoj osnovi jesu, projektnim lokacijama, bez dodatnih značajnih napora i troškova zatvaranja prometnica i uklanjanja prometne signalizacije uvelike olakšava prijevozničkim tvrtkama otpremu tereta iz luke prema odredištu, te zbog nižih troškova čini Luku Zadar još konkurentnijom, navode iz uprave Luke.

Luka Zadar nabavila je i opremu za prekrcaj tereta. Uložili su, kako je bilo i najavljeno u mobilnu lučku dizalici kapaciteta 124 tone, koja je u mogućnosti samostalno iskrcavati elemente vjetroturbina. Bez takve dizalice, dijelovi vjetroturbina, nisu mogli biti samostalno iskrcavani, te time doprinijela operativnoj i komercijalnoj efikasnosti poslovanja, informirali su na novinarski upit iz Luke Zadar.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (38)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA