SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713564000 AND gallery_id = 10502File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713564000, '10502', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Lukobran u Vinjercu kao novi, proglašen je kulturnim dobrom - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

ZAHVAT U REŽIJI ŽUPANIJSKE LUČKE UPRAVE

Lukobran u Vinjercu kao novi, proglašen je kulturnim dobrom

U prvom tjednu studenog izvršena je primopredaja radova na sanaciji lukobrana i mola u luci otvorenoj za javni promet Vinjerac, Zadarska županija

Županijska lučka uprava objavila je kako su izvršili primopredaju nakon radova na sanaciji lukobrana i mula u luci otvorenoj za javni promet Vinjerac - podvelebitskom mjestu pomoraca.

Radovi su počeli u svibnju, a izvođač je bila renomirana tvrtka za izvođenje pomorsko građevinskih radova Akropolis d.o.o. iz Splita. Radovi su izvedeni sukladno glavnom projektu sanacije izrađenom od ureda ovlaštenog inženjera građevinarstva Željko Čirjak, dipl. ing. građ. koji je ujedno vršio i uslugu stručnog nadzora, a obzirom da vinjeračka luka ima status  kulturnog dobra. Stoga su radovi izvedeni sukladno konzervatorskim uvjetima.

Gat, odnosno lukobran koji su bili predmetom sanacije su u funkciji prihvata i priveza brodica i brodova, istezališta te zaštite luke. Zatečeno stanje mula i lukobrana ukazivalo je na narušenu stabilnost i nosivost iz razloga što su se s vremenom realizirala razna oštećenja. Sanacijom lukobrana postigla se cjelovita funkcija zaštite lukobrana, a zajedno s parapetnim zidom i zaštita luke od valova.

Cijeli zahvat sanacije osigurao je stabilnost i nosivost konstrukcije, a samim time i sigurnije korištenje vezova i prometa unutar luke. Projekt je financiran od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Zadarske županije i Županijske lučke uprave Zadar. Vrijednost izvedenih radova iznosi 2.793.178,90 kuna bez PDV-a, a radovi su izvršeni u ugovorenom roku, navode iz Županijske lučke uprave.

 

Županijska lučka uprava - novi lukobran u Vinjercu
Foto:
PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA