Zadar

FOTO: ŠTO ĆE BITI CARINSKIM PAVILJONOM KOJI TO NIJE?

LUZ s arhitektom Bašićem traži prijedloge za uređenje dijela Istarske obale iz 2007. godine

Objektivom našeg foto-reportera Tomija Burčula otkrili se da je montažni objekt na Istarskoj obali u jako lošem stanju.

Objektivom našeg foto-reportera Tomija Burčula otkrili se da je montažni objekt na Istarskoj obali u jako lošem stanju.

Radi se o tzv. carinskom paviljonu prema projektu uređenja partera Istarske obale s Pozdravom sunca koji je 2007. godine ugovoren za nevjerojatnih 50 milijuna kuna. Projekt potpisuje Nikola Bašić koji je slavu stekao s instalacijama na tom dijelu rive. On je tada kao i sada dio lučkog područja kojim gospodari Lučka uprava Zadar (LUZ).

Carinski paviljon kao dio tog projekta bio je funkcionalno neprihvatljiv službama koje su u njega morale useliti. Carina i pomorska policija trebali su biti dislocirani iz svog prostora preko puta ceste. Oni su u tom objektu bili neko vrijeme kako bi obavili nadzor na međunarodnoj liniji za Anconu dok stalni granični prijelaz nije ukinut te preseljen u Gaženicu. Međutim, ostala je ograda koja je štitila granični prijelaz koji to odavno nije zbog čega „bode oči". Ne samo zato što se radi i atraktivnoj zoni Grada već se tom ogradom ograničava pristup moru.


Što će biti s carinskim paviljonom koji tako gordo zvuči, a grozno izgleda? Pitanje smo uputili ravnatelju Lučke uprave Zadar i vrlo brzo dobili odgovor od Roberta Škifića.

- Trenutno bivši carinski paviljon služi kao povremeni nadzorni punkt Lučke uprave Zadar.
Zajedno s akademikom Nikolom Bašićem , projektantom cijelog tog prostora, koji je uz "morske orgulje" i "pozdrav suncu" projektirao i carinski paviljon, krenuli smo u iznalaženje prijedloga za uređenje dijela Istarske obale na kojem se trenutno nalazi i spomenuti objekt, najavio je ravnatelj LUZ-a.

Na naše dodatno pitanje kako je moguće uređivati već uređeno i to lučko područje, s iste adrese odgovor nije stigao.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (11)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA