Biznis

LAG BURA

Mala gospodarstva koja su dobila 15 000 eura

U sklopu LRS LAG-a Bura dodijeljena su sredstva za prvih 14 projekata s područja LAG-a „Bura".

U sklopu LRS LAG-a Bura dodijeljena su sredstva za prvih 14 projekata s područja LAG-a „Bura". U sklopu tipa operacije LAG-a „Bura" javilo se 17 poljoprivrednih gospodarstava, od kojih je 14 dobilo bespovratnu potporu od 15.000 EUR-a.

U kategoriji biljne proizvodnje sredstva su dodijeljena OPG-u Kristijan Basa, Braniteljskoj udruzi Zeleni svijet, OPG-u Ana Doljanin, OPG-u Ivan Klanac, OPG-u Dušević Mate, OPG-u Krste Nekić i OPG-u Nediljko Brkić. U kategoriji stočarske proizvodnje sredstva su dodijeljena OPG-u Milić Stevan, OPG-u Matak Petar, OPG-u Ervačinović Mato, OPG-u Šimičević Mate, OPG-u Baričević Luka i OPG-u Katić Silvija. 

- To je velika pomoć za male poljoprivrednike u našem škrtom dalmatinskom kraju. Riješiti ću probleme navodnjavanja i dislociranosti gospodarstva, posebice modernizaciju OPG-a, te ću u velikoj mjeri povećati produktivnost. To puno znači za nas male poljoprivrednike jer izdvojiti toliku svotu novca iz svog džepa bio zahtijevalo dugogodišnja odricanja. Ovime pozdravljam inicijativu LAG-a „Bura" na pomoći malim OPG-ovcima, kazao je Kristijan Basa, iz kategorije biljne proizvodnje. 

Mladen Dušević iz OPG-a Mate Dušević izjavio je da će sredstva natječaja mjere T.O.1.1.1 LAG-a „Bura" ubrzati obradu maslina te modernizirati proizvodnju i čuvanje maslinovog ulja. 

- Na jesen će biti aktivan tip operacije Potpora razvoju turizma na poljoprivrednim gospodarstvima. Također, trenutno je u postupku analize Izgradnja i rekonstrukcija javne infrastrukture u svrhu poboljšanja kvalitete života na području LAG-a „Bura" te očekujemo da će kroz nekoliko mjeseci jedinicama lokalnih samouprava biti izdane odluke o dodjeli sredstava. Među ostalim, LAG „Bura" se sprema za treću etapu projekta „Rural Flavours" koja se održava kolovozu u mjestu Hiiumaa u Estoniji s ciljem povećanja opsega lokalnog tržišta, prijenos znanja, promocijom turizma i „branding" naših lokalnih proizvoda, kazala je Ana Škara, voditeljica LAG-a „Bura".

- Nadamo se da će i ostali poljoprivrednici biti potaknuti da se jave na europske natječaje, a mi i dalje stojimo na usluzi u vezi svih pitanja za ruralni razvoj, ističe Vladimir Dedić, Predsjednik LAG-a „Bura".

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA