Zadar

GDJE SU ODGOVORNI LJUDI BIOGRADSKE BOLNICE?

Marcelić objavljuje odluke u samoizolaciji, dok Knez šalje samo političke poruke

Šime Mršić: Prema mojim saznanjima, gradonačelnik Biograda ima određene zdravstvene probleme, no u to ne bih ulazio kao ni u njegove poruke. On je aktivan i u radu gradske uprave i Stožera, no prema preporuci liječnika, nije fizički prisutan.

Iako se već danima Biograd i tamošnja Ortopedska bolnica navode kao mjesto prvozaražene, ali i žarište zaraze te uzročnik najvećeg broja oboljelih od koronavirusa, odgovornih osoba nigdje na vidiku.

Krajem prošlog tjedna postavili smo pitanje odgovornosti ravnatelja biogradske bolnice Andrije Marcelića, koja u političkoj praksi ne postoji kao niti poučak za neodgovorno ponašanje pojedinaca u ovoj za svih opasnoj situaciji.

I početkom ovog tjedna je izbjegnut odgovor na novinarsko pitanje hoće li biti smijenjen ravnatelj Marcelić. Župan Božidar Longin rekao je kako je ravnatelj trenutno u samoizolaciji kao i liječnici koji su pozitivni. Možda je među njima i zamjenica ravnatelja, jedna od specijalista anasteziologije za koje je epidemiolog dr. Alan Medić rekao kako u petak izlaze iz samoizolacije.

Zapravo se ne zna tko vodi biogradsku bolnicu u ovom prijelaznom periodu prema COVID-19 prihvatilištu kojeg je 30. ožujka službeno objavio ravnatelj Marcelić iz samoizolacije. Za sada je samo jedan slučaj smjene zbog neprovođenja zaštite od koronavirusa, i to ravnateljice Daruvarskih toplica, iako je javno rečeno kako su se u biogradskoj bolnici te mjere loše provodile. Nažalost, potvrda je u svakodnevnim slučajevima oboljelih koji su mahom povezani s tom bolnicom.

Biogradski vijećnik Ante Fuzul zatražio je prošlog vikenda smjenu ravnatelja Marcelića kao i predsjednika Upravnog vijeća Bolnice, Ivana Kneza, gradonačelnika Biograda kojeg također nema u javnosti. Nakon što se jučer Knez oglasio političkom porukom svom oporbenom vijećniku i najavio "da će se vidjeti na izborima za 365 dana", pitali smo Šimu Mršića, dožupana i koordinatora za biogradsku bolnicu, gdje je gradonačelnik Biograda i sudjeluje li u radu tamošnjeg stožera.

- Prema mojim saznanjima, gradonačelnik Biograda ima određene zdravstvene probleme, no u to ne bih ulazio kao ni u njegove političke poruke. On je aktivan i u radu gradske uprave i Stožera, no prema preporuci liječnika, nije fizički prisutan, informirao je Mršić.

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA