Zadar

ODGOVOR NAČELNIKA ZORANA MOROVIĆA

Marčina je „zbunjen i u šoku" jer ne živi na otoku, a s matematikom je posvađan

Prošle godine je u Luci ukupno uplaćeno 75.000 kn boravišne pristojbe, a od tog iznosa Općinu Sali pripada 14.662 kn. Tim tempom trebalo bi 80 godina da se prikupe sredstva dovoljna za navedenu investiciju u Luci.

Načelnik Općine Sali Zoran Morović odgovorio je na otvoreno pismo Nenada Marčine, mještanina Luke na Dugom otoku, koji mu je zamjerio nebrigu za ovo mjesto.

Vezano uz dopis „zbunjenih glasača kandidacijske liste za Mjesni odbor Luka kojima ništa nije jasno i koji su u šoku" mogu reći sljedeće: Nenad Marčina kaže da se općinska vlast prema mještanima Luke ponaša maćehinski i navodi primjer kako je Općina u mjesto Savar uložila „pet puta više materijalnih sredstava nego u Luku". Istina je da je Općina za betoniranje putova u Savru utrošila cca 170.000 kn, a za betoniranje puta u Luci 1.180.000 kn, a to je 7 puta više, a ne 5 puta manje.

Nadalje Marčina kaže da „Općina Sali zapravo nije uložila ni kunu jer se radi o ostvarenim sredstvima putem uplate boravišne pristojbe". Za usporedbu, prošle godine je u Luci ukupno uplaćeno 75.000 kn boravišne pristojbe, a od tog iznosa Općinu Sali pripada 14.662 kn. Tim tempom trebalo bi 80 godina da se prikupe sredstva dovoljna za navedenu investiciju u Luci.

Nenad Marčina pita jesam li pokušao braniti luške interese u borbi protiv povećavanja broja kaveza za uzgoj bijele ribe. Da on živi na otoku onda bi bar znao da je održana javna rasprava na temu proširenja ribogojilišta u prostorijama Općine Sali kad već nije bio na njoj. Javnoj raspravi su nazočili brojni mještani Luke pa može njih pitati o stavu Općine Sali.

Nenad Marčina je član Mjesnog odbora Luka, koji je jednoglasno usvojio plan i program rada te su ga nedavno dostavili u Općinu Sali na daljnje postupanje. Upravo taj program rada koji je iskaz želja mještana je preduvjet za planiranje investicija u mjestu Luka.

Mislim da je samo Nenad Marčina „zbunjen i u šoku", ne živi na otoku, s matematikom je totalno posvađan, a kad načuje pokoju aktualnu vijest šalje dopise medijima. Tako je napravio prije sanacije cijevi prema ambulanti u Luci i sada pred sanaciju obale u Luci koja se planira krajem godine, pa bi valjda htio da on bude zaslužan za tu investiciju, stoji u Morovićevom odgovoru.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA