Biznis

CENTAR ZA KREATIVNE

Maria Vlaho o izazovima ženskog poduzetništva iz prve ruke

U petak 9. srpnja s početkom u 14 sati u Centru za kreativne industrije održat će se Meet-up cafe na temu „Izazovi ženskog poduzetništva".

U petak 9. srpnja s početkom u 14 sati u Centru za kreativne industrije održat će se Meet-up cafe na temu „Izazovi ženskog poduzetništva".

Ovo besplatno događanje organizira Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija s ciljem upoznavanja sudionika o tome kako žensko poduzetništvo može biti učinkovit alat za osnaživanje gospodarstva, kako od hobija doći do vlastite firme te o obilježjima ženskog poduzetništva u Hrvatskoj i svijetu.

Sudionici će biti upoznati i s bespovratnim poticajima i povoljnijem kreditiranju koje žene mogu iskoristiti u svrhu pokretanja vlastitog poslovnog pothvata, raznim vrstama promocija ženskog poduzetništva i kako one mogu utjecati na tvrtke u pretežito ženskom vlasništvu, kreativnim praksama i primjeni tehnologije za unaprjeđenje ženskog poduzetništva.

- Raspravljat ćemo i o ženama u „biznisu" odnosno o ravnoteži poslovnog i privatnog života i kako ju postići, uspješnim primjerima iz prakse. Na događanju će sudjelovati i gošće poduzetnice s područja Zadarske županije, ističu iz INOVAcije.

Predavačica Maria Vlaho pravnica je iz Mostara, koja inspiraciju za početak karijere nalazi u Norveškoj, gdje na Akademiji Fritjof Nansen stječe obrazovanje vezano uz ljudska prava i mirno rješavanje sukoba. U Mostaru je zajedno s kolegama, također polaznicima Akademije Fritjof Nansen, osnovala nevladinu organizaciju koja se bavi razvojem civilnog društva, a istom djelatnošću nastavlja se baviti u Londonu od 2004. gdje je ostala sedam godina. Po povratku u Zagreb 2011. godine započinje s radom u pravnoj službi SAFU, na pripremi i izradi ugovora, pružanju pravnih savjeta, javnoj nabavi, PRAGA-u i EU direktivama. 2017. godine je osnovala poduzeće EMDA d.o.o. gdje zajedno s kolegicama i kolegama pruža podršku klijentima koji provode EU sufinancirane projekte, tehničku pomoć tijelima RH, savjetovanjem u javnoj nabavi i nepravilnostima.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA