SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1714168800 AND gallery_id = 9796File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1714168800, '9796', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Marikomerc za 30. rođendan darovao prvog zaposlenika Zvonka Čulinu auto kosilicom - Vijest - 057info - Zadar

Biznis

PROMO

ZADARSKA PRIČA PODUZETNE OBITELJI DELL`ORCO

Marikomerc za 30. rođendan darovao prvog zaposlenika Zvonka Čulinu auto kosilicom

Udruga osoba sa intelektualnim teškoćama Svjetlo dobila je ček od 10 tisuće kuna, a prvi i najvjerniji zaposlenik Zvonka Čulinu darovan je s auto kosilicom.

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Svjetlo dobila je ček od 10 tisuće kuna, a prvi i najvjerniji zaposlenik Zvonko Čulina darovan je s auto kosilicom.

- Svako jutro u 6 manje kvarat,  Zvone diže metalna vrata prve trgovine Marikomerca na ribarnici. I tako već 30 godina, ponosno je istaknuo Goran Dell`Orco, nositelj obiteljske tvrtke koja se bavi uvozom, preradom i prodajom ribljih prerađevina.

Danas je ona generator razvoja općine Poličnik, istaknuo je na proslavi u Arsenalu načelnik općine Davor Lončar. Prije nekoliko godine otvoreni pogon u poslovnoj zoni Poličnika (koja je postala sjedište riboprerađivačke industrije, op.a), u planu je širenje na trostruko veći kapacitet, najavio je osnivač Marikomerca.

Tvrtka je osnovana godinu prije početka rata. Bilo je to doba ekonomskog procvata, povoljnog za poduzetništvo u koje je otac otišao nakon što su mu se rodili blizanci.

- Vjerojatno zato da ne bude u kući, našalio se njegov sin Ivan na rođendanskom skupu u Arsenalu. Brat Mateo i ja imamo 30 godina radnog staža, a tek su nam 32 godine, metaforički je Ivan, po struci diplomirani ekonomist, definirao obiteljski posao u koji su svi uključeni, pa već i njegov prvorođeni sin Lukas. Poduzetnički duh prisutan je u toj obitelji još od generacije bake i djeda.

No, bilo je i trenutaka kada su htjeli nekome i platiti da preuzme firmu. Ustrajnost, vizija i velika požrtvovnost doveli su do toga da Marikomerc ima stotinu zaposlenih, a da njihovi kamioni najnovije generacije s reklamom koja budi zanimanje i u zemlji dizajna kao što je Danska, gdje je o njima napravljena televizijska reportaža.

Do međunarodnog tržišta došli su preko Biograda, odnosno prvog velikog kupca Ilirije koja im je tada bila znanstvena fantastika, podsjetio je u ulozi domaćina mladi direktor, Ivan Dell`Orco. On i brat preuzimaju obiteljski posao s punim povjerenjem. Svjestan da posluju u korporacijskim uvjetima, otac Goran angažirao im za savjetnike svoje, kako je rekao, "generacijske penziće" koji imaju iskustvo rada u velikim domaćim korporacijama.

Lani su zaposlili Tomislava Karamarka, nagrađivanog hrvatskog kuhara koji je predstavio svoje kuharske, ali i slastičarske majstorije u kojima se uživalo na slavljeničkoj večeri u Arsenalu.

A kada nam prva žena zadarske marikulture Renata Barić, rukovoditeljica Odjela istraživanja i razvoja Cromarisa kaže kako je to sjajna zadarska priča, onda je to najveći dar za rođendan Marikomercu.

Dio slavljeničke atmosfere fotogalerijom je prenio Krešimir Sorić:

Marikomerc proslavio 30 godina poslovanja
Foto: 057info (Krešimir Sorić)

KOMENTARI ISKLJUČENI

DESKTOP VERZIJA