Zadar

ŠTO KAŽE NA VRATA ZADRA

Marjana Botić 3. na Kolakušićevoj listi za EU izbore

Na priopćenje o Vratima Zadra potpisana je nezavisna županijska vijećnica Akcije mladih i od „zna se" koga zanijekana (jer oni nemaju nikoga iz Zadra na listi za EU izbore) ujedno i najviše pozicionirana zadarska kandidatkinja za EU izbore

Na priopćenje o Vratima Zadra, Marjana Botić potpisala se se kao " nezavisna županijska vijećnica Akcije mladih i od „zna se" koga zanijekana (jer oni nemaju nikoga iz Zadra na listi za EU izbore) ujedno i najviše pozicionirana zadarska kandidatkinja za EU izbore".

Tako smo doznali kako se Marjana Botić našla na 3. mestu nazavisne liste Mislava Kolakušića, dok je Petra Žitko 8. na listi koju nosi sudac Trgovačkog suda u Zagrebu. Vijećnici Akcije mladih u Zadru bili su angažirani na prikupljanju potpisa potrebnih za natjecanje na svibanjskim izborima za EU parlament. 

Prenosimo dijelove priopćenja:

U narušavanje interesa Zadra u sklopu genocidnog projekta Vrata Zadra spada i „investicija" Hrvatskih cesta na tada dok se radilo još parceli u vlasništvu Zadarske županije, a koju gradonačelnik Dukić sa svojom svitom „nije uspio spriječiti, pa će sad čekati da vidi je li dobro ili nije". Kao da su Gradonačelnik i Župan druga partija pa nisu mogli dogovoriti s HC ostanak rotora i nogostupe zakonite širine između bolnice i Poliklinike dviju najprometnijih zgrada u Zadru?
Prenosimo priopćenje županijske vijećnice Marjana Botić: projekt Vrata Zadra ne smije stati!

Neće proći dugo, (ako se građani ne osvijeste od zaluđenosti kradezeom), i čitat ćemo kako se Bolnica mora preseliti u neku privatnu zagradu, slučajno baš izgrađenu od izrađivača UPUa za neki dio grada, te kako stara Bolnica nije dobra bolnica i preselit će se u novu zgradu koja ima čak 18 ili čak 36 parkirnih mjesta!!!

Četvorotračna cesta prema centu Zadra koji se planira isprazniti od domorodaca (ipak malo teže; građani no Poluotoka izabrali su na izborima za mjesne odbore Zadarski blok, ujedinjenu opciju koja i pored svih dječjih bolesti donosi puno zdraviji odnos prema vlastitom gradu od interesne grupacije okupljene oko devastirajućih građevinskih projekata (kad budem za govornicom skupštine i imala kakav-takav imunitet nazvat ću je pravim imenom)), dakle ta cesta koja uz predivnu „modernu" arhitekturu D&Z a, primjer koje možemo vidjeti u ogromnom soc-real golubarniku napravljenom iznad zgrade zvane Ljepotica, taman da natkrili buduću marinu u sklopu Vrata Zadra i prekine svaku komunikaciju studenata iz Novog kampusa prema gradu - predstavlja početak rušenja bazena, pretvaranje Foše u ulaz u ekskluzivan resort. (Misteriozno Stonehenge kamenje u moru u Foši samo je proba kako reagiramo na potpunu devastaciju i okupaciju).

Jer što će građanima živ, obrazovan grad, prilagođen stanovnicima Zadra?

Mi moramo biti sretni što „Zadar napreduje i gradi se kao ni jedan drugi grad...ha,ha,ha" .

Ima li više ijedan čovjek koji ovu hiperprodukciju skupih kvadrata za stanove i apartmane, četverotračnih cesta za slijetanje na ekskluzivni resort Poluotok (ne Grad, nego Poluotok), komunalnu lučicu bez ijednih skala za samospašavanje u slučaju pada u more s kaića i takve nebuloze može zvati „napretkom" i izgradnjom grada!?

Di su javni prostori, nogostupi, vrtići, parkovi, škole, javne zgrade, zelenilo, ljudima prilagođene šetnice i osmišljeni prostori za stvarni, svakodnevni život stanovnika, a ne za „uveseljavanje" turista? Di su ako je to „izgradnja grada"?!

Ma di su tvornice, pametne industrije, ekološko gospodarenje otpadom, kružna ekonomija i sl. ako stvarno misle da stanovnici Zadra budu građani modernog, uspješnog grada a ne 3K jeftina radna snaga stranim vlasnicima marina, hotela i „resorta"?! Di su? Nemojte me, molim vas gospodo vladajuće Partije pokušavati nasmijavati s nebuloznim odgovorima jer mi nije smiješno.

Ovo pišem neka se sugrađanke i sugrađani zamisle.

Jer nije ovo što je zadesilo Zadar napredak Grada, nego napredak privatne interesne grupacije koja ga je okupirala prije 29. godina, pa se dragi sugrađani ili oduprite ili izumrite

 

PRIKAŽI KOMENTARE (14)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA