Sport

IMENOVAN NASLJEDNIK MISLAVA KAROGLANA

Marko Pinčić novi trener NK Zadra, najavio potpuni zaokret prema domaćim igračima

Pinčić je izdanak poznate zadarske vratarske obitelji - pokojni otac Jakov dugo je godina branio za Zadar i kasnije obnašao različite funkcije u klubu, a i sin Jakov je vratar u NK Zadru

Dosadašnji voditelj škole nogometa Marko Pinčić novi je trener NK Zadra, odlučilo je vodstvo kluba. Pinčić je i do sada bio zaposlenik kluba, najbolje poznaje situaciju pa je njegov izbor logičan potez, kaže direktor NK Zadra Damir Knežević. Na tom mjestu naslijedit će Mislava Karoglana, koji je napustio klub nakon što nije dobivena licenca za igranje Druge HNK.

- Marko se do sada dokazao svojim radom, vjerujem da može odgovoriti izazovima ovog posla. Za sada ostaje i na mjestu voditelja škole nogometa, iako je teško vjerovati da će dugoročno moći oboje raditi. Važno nam je stabilizirati se a onda ćemo vidjeti što dalje, kaže Knežević, koji za sljedeću sezonu u trećoj ligi najavljuje potpuni zaokret domaćim igračima.

- Mi moramo stvarati igrače i živjeti od njihove prodaje, a igrač sa strane stvarno mora biti nešto da bismo se upuštali u njegovo dovođenje, ističe Knežević.

Pinčić je izdanak poznate zadarske vratarske obitelji - pokojni otac Jakov dugo je godina branio za Zadar i kasnije obnašao različite funkcije u klubu, Marko je također uspješno branio, a i njegov sin Jakov je vratar u NK Zadru. Trenerski put gradio je također kroz NK Zadar, a jedno vrijeme bio je i prvi trener zagrebačke Lokomotive. Pinčićevi pomoćnici bit će Josip Butić i Zvonimir Jurić.

- Pripremili smo jedan plan i program po kojem želimo našu školu nogometa prezentirati u seniorskoj momčadi. Ništa nam ne znači igranje u Drugoj ligi ako ćemo igrati sa 15 igrača koji nisu iz Zadra. Mogu najaviti kako će preko 90 posto momčadi činiti zadarska dica i igrači koji sada izlaze iz mlađih uzrasta. Time ćemo stvoriti zalog za budućnost, a nadam se i "kupiti" publiku u godinama pred nama, rekao nam je Pinčić.

Na prozivci u ponedjeljak vidjet će se na koga Pinčić može računati u novoj sezoni.

PRIKAŽI KOMENTARE (15)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA