Sport

ZADAR KOMPLETIRA MOMČAD BEZ BOŽIĆA

Martin Junaković službeno igrač Zadra, potpisao i Dominic Gilbert

Za kompletiranje momčadi nedostaje još jedan kvalitetan centar, a sve dalje tome je Luka Žorić, koji svoj životni put po svemu sudeći vidi u Zagrebu, izvan košarke

NOVO

22-godišnji Australac hrvatskih korijena, Dominic Gilbert nosit će dres zadarskog kluba iduće tri sezone. 198 cm visoki krilni igrač ranije danas potpisao je ugovor o suradnji s Košarkaškim klub Zadar. Igrač iznimne radne etike, poznat po izjavama poput „Moj trening završava kad me izbace iz dvorane" u hrvatskim je klubovima za koje je ranije igrao pokazao iznimnu spremnost, a istu održavao neumornim radom.

Bivši Cibonin igrač, prije zagrebačkog kluba igrao je u sezonu u Kvarneru i karlovačkom Šancu.

RANIJE

Vijest koja je neslužbeno kružila nekoliko dana danas je dobila službenu potvrdu - Martin Junaković novo je pojačanje KK Zadra. Ovaj 25-godišnjak prošle je godine bio član litvanskog Nevežisa, a sa Zadrom je potpisao ugovor na dvije godine.

Šibenčanin je dosad u karijeri branio boje matičnog kluba GKK Šibenik, KK Cedevite, Mladosti iz Zagreba, KK Jolly JBS, Ribola Kaštela, Hermes Analitike, Zagreba, Ohrida, Širokog i spomenutog Nevežisa u sezoni 18./19. Najbolje brojke imao je dok je u Zagrebu igrao bez opterećenja u A1 ligi, pa je u toj sezoni imao 29,7 poena i 7,3 asistencije po susretu. Ipak, u težoj konkurenciji, kada je igrao za Cibonu ili Litvance, prosjek je bio ispod 10 poena. Junaković će tako zajedno s Karlom Uljarevićem pokrivati poziciju razigravača, dok će Amerikanac Bryon Allen igrati na njemu prirodnijoj poziciji šutera.

Što se tiče neslužbenih informacija, stižu potvrde da je potpisan ugovor s još jednim bivšim cibonašem Dominicom Gilbertom. Priča traje od početka prijelaznog roka, čekaju se čisti papiri a iz dana u dan najavljuje se i formalizacija odnosa. S obzirom na to da je na ovoj poziciji i Ivan Siriščević definitivno otpada mogućnost povratka najboljeg igrača prošle sezone Luke Božića, koji je blizu potpisa ugovora s Cibonom.

Za kompletiranje momčadi nedostaje još jedan kvalitetan centar, a sve dalje tome je Luka Žorić, koji svoj životni put po svemu sudeći vidi u Zagrebu, izvan košarke. I Vladimir Dašić plesao je samo jedno ljeto.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA