Sport

PREMA IZBORU MEDIJSKIH DJELATNIKA

Martinović i Šokota najbolji sportaši Zadarske županije u 2020. godini

Šahist Saša Martinović najbolji je sportaš, a atletičarka Veronika Šokota najbolja sportašica Zadarske županije za 2020. godinu

Šahist Saša Martinović najbolji je sportaš, a atletičarka Veronika Šokota najbolja sportašica Zadarske županije za 2020. godinu u tradicionalnom izboru Zadarskog lista. Prema glasovima 22 medijskih djelatnika, posada Jedriličarskog kluba Sv. Krševan Šime Fantela i Mihovil Fantela najbolja je momčad, a najbolja ekipa također je iz jedrenja Enia Ninčević/Mihaela de Micheli Vitturi (JK Uskok).

Benkovačka atletičarka Matea Čerina već četvrtu godinu zaredom najveća je sportska nada Zadarske županije, a Trofej Zadarski, koji se dodjeljuje za sportaše s invaliditetom, kao i 2019. godine, pripao je atletičaru Vladimiru Gašparu. Nagrada za životno djelo Mile Filipi postumno je dodijeljena Miodragu Paunoviću Mišku, nogometašu, dugogodišnjem treneru i nogometnom djelatniku, dok je Glas Zadra, priznanje čitatelja koji su preko kupona slali glasove za jednog od nominiranih kandidata, pripao Sari Ivandić, mladoj nogometašici Donata.

Saša Martinović zbog epidemioloških okolnosti nastupio je na samo četiri natjecanja a posebno vrijedan rezultat je titula prvaka Hrvatske ovog još uvijek najmlađeg hrvatskog velemajstora. Do pobjede na natjecanju na kojem ima mjesta samo za 12 najboljih hrvatskih šahista Martinović je stigao sjajnom završnicom, s ukupno tri vezane pobjede i prethodnih osam remija. Drugo mjesto osvojio je nogometaš Luka Modrić, a treći je Dominik Mavra, košarkaš Zadra.

Veronika Šokota, članica AŠK Zadar, najbolja je sportašica Zadarske županije. Do te je titule došla ispred Paole Borović, koja je dvije godine prije toga dobila ovo priznanje, dok je na trećem mjestu biciklistica Maja Perinović. U bacanju koplja je mlađe juniorska, juniorska i mlađe seniorska prvakinja Hrvatske na otvorenom dok je na Zimskom bacačkom PH bila druga među mlađim juniorkama. U kategoriji mlađih juniorki je i dvostruka prvakinja Hrvatske u skoku u dalj, kao i državna juniorska prvakinja u istoj disciplini u dvorani, a zlatna je bila i u dvoranskom petoboju te u sedmoboju na otvorenom. Od međunarodnih nastupa bila je četvrta na Prvenstvu Balkana za juniorke.

Treće mjesto Šime i Mihovila Fantele na Europskom prvenstvu klase 49er najveći je međunarodni uspjeh zadarskog sporta prošle godine. Jedriličari su uspjeli održati i Svjetsko prvenstvo na kojem su Fantele bili deveti, a s tim rezultatima na globalnoj sceni nije nikakvo čudo i da su prvaci Hrvatske. U ženskoj klasi 49erFX natječu se Enia Ninčević i Mihaela de Micheli Vitturi koje zajedno jedre od 2017. Djevojke su 2020. bile osme na Europskom prvenstvu, na Svjetskom prvenstvu su osvojile 28. mjesto, a bile su najbolje na Prvenstvu Hrvatske.

Svečano proglašenje održano je na otvorenom, ispred VIP salona Dvorane Krešimira Ćosića na Višnjiku.

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA