Kultura

DVOJE ZADARSKIH LAURETA DOBILI PRIZNANJE STRUKE

Matei Bilosnić i Marinu Lemiću nagrade Hrvatskog glumišta

Nagrade Hrvatskog glumišta koje se tradicionalno dodijeljuju 24. studenog, kada Zadrani slave Dan Grada i blagdan sv. Krševana sinoć je osvojilo dvoje Zadrana - Matea Bilosnić i Marin Lemić.

Nagrade Hrvatskog glumišta, koje se tradicionalno dodjeljuju 24. studenog kada Zadrani slave Dan Grada i blagdan sv. Krševana, sinoć je osvojilo dvoje Zadrana - Matea Bilosnić i Marin Lemić. 

Dvoje zadarskih plesača potvrdili su kvalitetu i vrijednost zadarske plesne scene.

Titulu najboljeg koreografa u protekloj godini odnijela je Matea Bilosnić za predstavu "Gozd-danse macabre" koju izvodi Zadarski plesni ansambl. Bilosnić je nagrađena za svoju koreografiju za koju je inspiraciju našla u povijesnim zapisima artefakta ljudskog tijela i vizualnim prikazima plesa.

Marin Lemić imao je dvije nominacije, a nagradu je dobio za najbolje muško ostvarenje u kategoriji plesa, za ulogu u predstavi "Transformeri" Umjetničke organizacije ON/A iz Zagreba. Zadarski plesač s obrazovanjem i plesnom karijerom koju je do sada imao u inozemstvu, svoj povratak je okrunio najvećim priznanjem struke. Lemić je bio nominiran u duetu s Idom Jolić za već nagrađene "Transformere" koje je zadarska publika imala prilike vidjeti u lipnju ove godine.

Dodjela priznanja Hrvatskog glumišta uz nagrade sponzora prvi put nije bila u zagrebačkom HNK. Zbog korona epidemije prenosila ju je Hrvatska televizija, vodio je Tarik Filipović, a nagrađeni su se javljali putem video linka sa zahvalama koje su bile vremenski ograničene.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA