SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713564000 AND gallery_id = 10055File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713564000, '10055', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Među najboljim radovima izložene 4 kuće za 4 brata u Zadru - Vijest - 057info - Zadar

Kultura

GODIŠNJA IZLOŽBA ARHITEKTONSKIH OSTVARENJA U 2019.

Među najboljim radovima izložene 4 kuće za 4 brata u Zadru

Jednu od značajnih nagrada - Drago Galić za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture za 2019. godinu, dobili su zadarski arhitekti Iva Letilović i Igor Pedišić za 4 kuće za 4 brata u Zadru.

U Kneževoj palači u Zadru sinoć je otvorena Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2019. godini. Riječ je o najboljim radovima ahitekata kojima je Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA) nagrade uručilo u ožujku ove godine u Splitu.

Nagrada Viktor Kovačić za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva za 2019. godinu dodijeljena je Saši Begoviću, Marku Dabroviću, Tatjani Grozdanić Begović, Silviju Novaku i Pauli Kukuljici - 3LHD za URANIU u Zagrebu.

Jednu od značajnih nagrada - Drago Galić za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture za 2019. godinu, dobili su zadarski arhitekti Iva Letilović i Igor Pedišić za 4 kuće za 4 brata u Zadru.

- U srcu Dikla, predgrađa Zadra nastalog stihijskim multipliciranjem stambenih kuća s turističkim apartmanima za iznajmljivanje, Letilović i Pedišić su projektom „4 kuće za 4 brata" bitno podignuli kriterije oblikovanja te hibridne tipologije svojstvene hrvatskom priobalju. Iako se radi o dominantnom tipu dužobalne izgradnje i najraširenijem uzroku devastacije krajolika istočnog Jadrana, ovaj zadatak nedovoljno zaokuplja interese arhitekata, navedeno je tom prilikom.

Nagrada Bernardo Bernardi za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja za 2019. godinu dodijeljena je Lei Pelivan i Tomi Plejiću za Bijeli Loft u Zagrebu.

Izložba u Kneževoj palači bit će otvorena do 30. lipnja.

Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2019.
Foto: 057info (Saša Čuka)
PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA