Zadar

SKANDAL NA OBILJEŽAVANJU AKCIJE MASLENICA U ZADRU

Milanović otišao za Zagreb zbog majica s ustaškim oznakama

Zbog ustaških obilježja predsjednik RH Zoran Milanović napustio je Zadar i krenuo za Zagreb.

Zbog ustaških obilježja predsjednik RH Zoran Milanović napustio je Zadar i krenuo za Zagreb. Prema našim informacijama s terena, razlog njegova odlaska je dvojac u HOS-ovim majicama koji je stigao na program obilježavanja 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica, ali nije sudjelovao u službenom protokolu.

Priopćenjem se u međuvremenu oglasio i Ured Predsjednika:

- Predsjednik Republike Zoran Milanović došao je u Zadar na obilježavanje 28. obljetnice VRO Maslenica 93. i nakon što je opaženo kako se među sudionicima svečanosti nalaze i osobe koje nose ustaška obilježja i pozdrav, nazvao je i upozorio predsjednika Vlade RH kako je to neprihvatljivo.

Budući da je nakon toga utvrđeno kako i u službenom protokolu obilježavanja sudjeluju osobe koje na sebi imaju ustaška obilježja i pozdrav, predsjednik Republike otkazao je sudjelovanje u programu.

Isto tako, prema zapovjedi predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika, nakon prvog dijela svečanosti iz programa obilježavanja su se povukli načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj i svi vojni zapovjednici, priopćio je Ured predsjednika.

U 9,15 sati predsjednik Milanović je trebao nazočiti prigodnom programu u parku u uvali Jazine kod Kocke, spomenika hrvatskim braniteljima. Iz MORH-a su najavili da su izjave trebale biti u 9,45 sati. Ipak, predsjednik je odlučio da neće sudjelovati pa je propustio sličan prizor kojeg smo zabilježili videozapisom.


View on YouTube

Podsjetimo, predsjednik Zoran Milanović napustio je i obilježavanje 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Bljesak" zbog natpisa "Za dom spremni" na majicama nekih od sudionika. Riječ je dvojici branitelja koji su bili u izaslanstvu prije državnog vrha, jedan od njih je i Zoran Maras iz Udruge specijalne policije. Prije odlaska iz Okučana, Milanović je rekao da svoje stavove govori javno i da ih mora jasno reći.

PRIKAŽI KOMENTARE (47)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA