Biznis

POZIV IZ ŽUPANIJE

Milijun kuna za potporu poljoprivredi i ruralnom razvoju

Zadarska županija objavila je javni poziv za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2020. godinu.

Zadarska županija objavila je javni poziv za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2020. godinu.

Radi se o dodjeli potpora male vrijednosti odnosno provođenje i sufinanciranje aktivnosti temeljem Programa potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Zadarske županije.

„Na poziv se mogu javiti fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava koje imaju proizvodne kapacitete na području Zadarske županije odnosno poljoprivrednu proizvodnju za koju traže potporu te koje imaju uvedene površine u ARKOD sustav. Sufinancira se do 50 % ukupno dokumentiranih troškova pri čemu maksimalni iznos potpore po jednom zahtjevu iznosi do 30.000,00 kuna, a ukoliko se tražitelj potpore prijavi na dvije mjere maksimalan iznos koji se može odobriti je 40.000,00 kuna", objašnjava Daniel Segarić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj.

U proračunu Zadarske županije osiguran je iznos od milijun kuna, a moguće je financirati više različitih aktivnosti - od kupnje opreme, strojeva i alata, plastenika i staklenika, novih trajnih nasada, povećanja stočnog fonda, uređenja i okrupnjivanja zemljišta pa do ulaganja u marketinške aktivnosti...

Tekst javnog poziva objavljen je na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije, dok se sva pitanja vezana uz ovaj Javni poziv mogu postaviti isključivo elektronskim putem slanjem upita na adresu [email protected].

Krajnji rok za podnošenje zahtjeva je 27. kolovoza.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA