SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1711666800 AND gallery_id = 8094File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1711666800, '8094', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Ministar Marić najavio preseljenje Županije u vlastiti dom, a Gradu će otvoriti Vrata Zadra - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

DODJELA DRŽAVNE IMOVINE U ZADRU

Ministar Marić najavio preseljenje Županije u vlastiti dom, a Gradu će otvoriti Vrata Zadra

Uskoro ćemo donijeti odluku kojom će Zadarska županija biti u svom prostoru, najavio je to ministar državne imovine Goran Marić u Domu županije.

ZADAR- Uskoro ćemo donijeti odluku kojom će Zadarska županija biti u svom prostoru, najavio je to ministar državne imovine Goran Marić u Domu županije. To međutim neće biti zgrada bivšeg Doma JNA, sagrađana za vrijeme Austrije kao sjedište vojne uprave u kojoj je od samog svog osnutka sjedište Zadarske županije. 

Ministar Marić je službeno potvrdio da Zadarska županija seli iz reprezentativne, ali zbog neriješenog vlasništva, zapuštene zgrade Županije.   

Oni koji priželjkuju da to bude hotel - došli su na svoje. Hoće li se prodavati ta građevina na atraktivnoj poziciji, ministar koji je došao predstaviti novi zakon o aktiviranju državne imovine, nije želio dati odgovor na novinarski upit. On je samo ustvrdio, ono što je prethodno rekao župan Božidar Longin, kako je Zadarska županija jedina u Hrvatskoj koja nema svoje imovine.   

- Ovim danom sve će se promijeniti, kazao je župan Longin, dodavši kako je posebno sretan kad u Županiju dolazi ministar Marić kojeg već dugo poznaje i zna njegov radni elan.
Zadovoljan je danas trebao biti i gradonačelnik Zadra Branko Dukić koji je potpisao ugovor o dodjeli parcele u Molatu za kompletiranje projekta spomen logorišta na tom otoku na kojem je bio talijanski konc - logor. 

Gradskoj vlasti u Zadru ministar Marić najavio je još veće darove - sporazum o korištenju prostora u obuhvatu projekta Vrata Zadra. Prostor je to radno nazvan Ravnice, najvrjedniji dio Zadra namijenjen uz javnu garažu za određene javno-komercijalne sadržaje te prokopavanje kanala Foša- Jazina. Taj bi projekt, prema riječima Marića, trebao promijeniti lice Zadra.

Upitan za prostor Šepurina, bivšeg vojnog kompleksa, ministar Marić je rekao da je to nesretni slučaj. Prostor je to dobrim dijelom opterećen povratom imovine. 

“Mene zanima imenom i prezimenom kome to treba 25 godina da to riješi, obrecnuo se ministar Marić na Ured državne uprave. Oni sa svojom sporošću i inertnošću rade protiv državnih interesa - aktiviranja državne imovine. Prema novom zakonu Država će vlasništvo prenositi u korist jedinica lokalne samouprave”. Ministar Marić najavio je tri modela: izravna dodjela na korištenje, otkup uz naknadu i prodaja putem javnog natječaja. -Nema izravnog kontakta iako smo bombardirani zahtjevima, kazao je među ostalim ministar državne imovine u Zadru.

Ministar Goran Marić u Zadru
Foto: 057info (Marko Dimić)
PRIKAŽI KOMENTARE (79)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA