Zadar

FOTO: GASTRO PONUDA

Miris slastica Ugostiteljske škole privukao mnoštvo Zadrana

Počeli su ponovno tradicionalni Etno dani Zadarske županije - smotra folklora, radionice, igraonice, sajam, predavanja i gastro ponuda.

Počeli su ponovno tradicionalni Etno dani Zadarske županije - smotra folklora, radionice, igraonice, sajam, predavanja i gastro ponuda. Povodom toga su se okupili i učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar jutros na Narodnom trgu gdje su mirisima raznih slastica privukli mnoštvo Zadrana.

- Ove godine gastro ponudu radili su svi kuhari i slastičari škole. Danas smo Zadranima ponudili friško pečene domaće fritule, kroštule, pašku štrudlu sa skutom i dalmatinsku pitu sa orasima, jabukama i rogačem. S obzirom da trenutno u Ugostiteljskoj školi sudjeluju učenici u projektu Erasmus+ iz Rumunjske, Italije i Estonije u ponudi su se mogli našli i estonski sendviči s inćunima na integralnom kruhu te rumunjska slastica Papanasi (jednostavno tijesto napravljeno od sira, jaja, brašna, praška za pecivo, šećera i arome vanilije te preljevom od kiselog vrhnja, marmelade ili čokolade), pojasnila nam je Kristina Lončar.

Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola već je prepoznata među Zadranima po dobroj spizi.  U sklopu projekta u kojem su učenici iz Italije, Rumunjske i Estonije boravili u Zadru priređivane su radionice izrade zadarske torte, rumunjskih Papanasa, kao i slanih jela. Razmijenjivala su se iskustva i recepti, a rezultat svega mogao se vidjeti i danas.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA