Zadar

ZADARSKI ZAŠTITNIK

Mise za blagdan sv. Krševana u katedrali sv. Stošije

Iako je crkva obnovljena i nedavno je u njoj održan koncert, preostalo je izvestio još neke manje radove kako bi se mogla koristiti za liturgiju.

Blagdan sv. Krševana, zaštitnika Grada Zadra, svečano se slavi u utorak 24. studenoga. Svečano misno slavlje u 18 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi mons. Josip Lenkić, generalni vikar Zadarske nadbiskupije. Misno slavlje u 11 sati u zadarskoj prvostolnici predvodi katedralni župnik don Josip Radojica Pinčić. Iako je crkva obnovljena i nedavno je u njoj održan koncert, preostalo je izvestio još neke manje radove kako bi se mogla koristiti za liturgiju.

Sv. Krševan je ranokršćanski mučenik iz 4. st., suvremenik sv. Stošije koji je bio i njen duhovni pratitelj dok je Stošija bila u tamnici. U Zadarskoj nadbiskupiji na osobit način spominje se i kao zaštitnik vjeroučitelja i kateheta. Lik sv. Krševana nalazi se na Grbu i zastavi Grada Zadra.

Na uočnicu blagdana, večeras u 18 sati Svečanu večernju u katedrali sv. Stošije predvodi mons. Josip Lenkić, generalni vikar Zadarske nadbiskupije.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA