Biznis

ZADRA NOVA

Mlade Zadrane zanima kako doći do SOS-a od 70 tisuća kuna

Agencija Zadra Nova nudi bespovratna sredstva za samozapošljavanje u iznosu do 70 tisuća kuna. Riječ je o novom projektu SOS Start koji je danas u prostorima COIN coworkinga predstavljen zainteresiranim Zadranima, a javni poziv bit će objavljen krajem studenog.

Agencija Zadra Nova nudi bespovratna sredstva za samozapošljavanje u iznosu do 70 tisuća kuna. Riječ je o novom projektu SOS Start koji je danas u prostorima COIN coworkinga predstavljen zainteresiranim Zadranima, a javni poziv bit će objavljen krajem studenog.

Uvodne radionice održane su nedavno i u Biogradu i Benkovcu. Program je usmjeren na dugotrajno nezaposlene osobe, mlade do 29 godina, žene te ostale pripadnike ranjivih skupina. 20-ak Zadrana jutros je nazočilo uvodnoj radionici , kako bi se mogli prijaviti na javni poziv s kvalitetno razrađenim projektom. Kakve poslovne ideje imaju neki od budućih poduzetnika?

Ervin Mešanović planira dostavljati proizvode lokalnih OPG-ova na kućnu adresu. - Radio bih to biciklom, u realnom vremenu od nekih pola sata-sat od narudžbi. U planu mi je ostati ekološki usmjeren da smanjim troškove goriva i da mogu dostavljati po kilogramima bez da sam ograničen količinama. To već i radim na volonterskoj razini . Imam stranicu na Facebooku, radim preko nje, pomaže mi grupa Mame u Zadru. Završio sam tri godine primijenjene ekologije u agronomiji, nemam što izgubiti, zagrizao sam za ovu ideju i želim je ostvariti - izjavio je Ervin za program Radio Zadra.

Melita Čustić pak planira otvoriti svoj kozmetički salon: Radim više od 8 godina za druge i došlo je vrijeme konačno da pokrenem nešto svoje. Informirala sam se u Zavodu za zapošljavanje i preko njih došla ovdje. Od ovih sredstava planiram kupiti je oprema za rad, u prostor sam ulagala sama, voljela bih imati kvalitetne aparate jer planiram dugoročno.

I Katina Zubčić je jutros došla u zadarski COIN coworking čuti što nudi projekt SOS start: Trenutačno sam u procesu samozapošljavanja, došla sam do Zadra nove kako bi došla do poticaja Europske Unije, ja sam ekonomist u turizmu i zanima me kuhinja, malo posebnija, ugostiteljski objekt kakvog nema u Zadru - navodi Katina.

Da bi iskoristili spomenuti novac, nezaposleni moraju sudjelovati u predviđenim edukacijama, ističe ravnateljica agencije Zadra nova Marina Dujmović Vuković. Edukacijama koje će se odvijati tijekom studenog planira se osnaživanje i razvoj poduzetničkih vještina ciljanih skupina, a kako bi se mogli prijaviti s kvalitetnim poduzetničkim projektom na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje u iznosu do 70 tisuća kuna. Za sada raspoloživo je ukupno oko 700 tisuća kuna, ali očekujemo da ćemo taj iznos uspjeti uvećati - kazala je Vuković Dujmović.

Dodjela prvih sredstava iz projekta SOS start planira se do kraja siječnja 2020. godine.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA