SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1714082400 AND gallery_id = 9481File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1714082400, '9481', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) "Mladi su pasivni - pokrenite se kako bi se čuo vaš glas" - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

ODRŽANA TRIBINA

"Mladi su pasivni - pokrenite se kako bi se čuo vaš glas"

U Koncertnoj dvorani braće Bersa Kneževa palače danas se održala javna tribina pod nazivom "Pokreni se" u sklopu završne konferencija projekta "VR laboratorij za mlade"


U Koncertnoj dvorani braće Bersa Kneževa palače danas se održala javna tribina pod nazivom "Pokreni se" u sklopu završne konferencija projekta "VR laboratorij za mlade". Okupljene mlade i goste podravili su ravnatelj Prirodoslovno-grafičke škole Zadar Tomislav Grbin i Šime Erlić, gradski pročelnik za EU fondove.

- Ovaj projekt nastojanje je Grada Zadra da stvori bolju perspektivu mladima, ali i samo jedan od niza sličnih aktivnosti. Posebna vrijednost VR laboratorija je to što su sudionici imali prilike dobiti nova znanja vezana uz suvremene tehnologije i virtulanu stvarnost, što povećava njihovu konkurentnost na tržištu rada. Hvala vam što niste htjeli ostati dio "pasivne mase", rekao je pročelnik Erlić, zahvalivši se mladima i partnerima na sudjelovanju.

U javnoj tribini sudjelovali su Tanja Herceg (Savjet za mlade Vlade Republike Hrvatske), Svjetlana Marijon (Udruga Zamisli), Bruno Ćurko (Udruga Mala filozofija), Tomislav Lovrović, Jurica Bosna (Savjet mladih Grada Zadra) i Ivana Marinović (Volonterski centar Zadar) uz moderatora Damira Granića. Svaki od sudionika javne tribine predstavio je društvo iz koje  dolazi, a zatim se razgovaralo o problemima današnjih mladih i kako ih pokrenuti. Svi su se sudionici složili kako aktivnosti mladih u lokalnoj zajednici (kao što je npr. volontiranje) mogu biti od koristi pri daljnjem zapošljavanju i razvijanju osobnih vještina te da spoj formalnog i neformalnog obrazovanja daje najbolje rezultate za budućnost.

- U Savjet mladih sam se aktivirao kako bih mogao svojim radom sudjelovati u rješavanju problema mladih. Mladi su heterogena skupina koja se susreće s različitim problemima, a njih nastojimo riješiti u koordinaciji s drugim savjetima i udrugama. Većina mladih je pasivna, a potreban je veći angažman kako bi se njihov glas mogao čuti. Mladi su jako onoliko koliko potpore imaju iza sebe, ističe Jurica Bosna iz Savjeta mladih Grada Zadra.

Podsjetimo, projekt "VR laboratorij" je odobren u sklopu poziva "Podrška programima usmjerenim mladima" te financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020., u ukupnoj vrijednosti od 692.833,11 HRK. Ciljane skupine projekta su mladi u dobi od 15 do 29 godina koji nisu u sustavu obrazovanja, zapošljavanja ili osposobljavanja (NEET) te se nalaze u povećanom riziku od socijalne isključenosti ili u procesu resocijalizacije, mladi u dobi od 15 do 29 godina u sustavu obrazovanja i zapošljavanja te stručnjaci koji rade s mladima.

VR laboratorij za mlade: javna tribina Pokreni se!
Foto: 057info (Krešimir Sorić)
PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA