Zadar

PRIJETI MU 5 GODINA ZATVORA ZBOG PORUKE NA FACEBOOKU

Mladić redakciji portala prijetio molotovljevim koktelom

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom iz Zadra zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje na štetu internetskog portala sa zadarskog područja.

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjim Zadraninom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje na štetu zadarskog internetskog portala.

U namjeri da zastraši novinare, on je u utorak oko 18:30 sati preko društvene mreže Facebook poslao prijeteću poruku kako će na redakciju portala baciti molotovljev koktel. Ubrzo nakon upućenih prijetnji osumnjičenik je lociran, te je već sutradan pronađen i uhićen.

- Pretragom nisu pronađena sredstva kojima bi prijetnja mogla biti izvršena, a osumnjičenik je otprije poznat policiji po kaznenim djelima protiv imovine te remećenju javnog reda i mira, obznanio je na konferenciji za medije šef krim policije Bore Mršić.

Nakon dovršenog krim istraživanja 18-godišnjak je sinoć predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava zbog kaznenog djela prijetnje koja je počinjeno prema novinaru u vezi s njegovim poslovima, a za koje je Kaznenim zakonom predviđena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA