Sport

ATLETSKO NATJECANJE OSMOŠKOLACA OPET U ZADRU

Mnoga djeca požele biti "velika i jaka kao Stipe"

Meni je sport dao punu stipendiju na prestižnim američkim studijima gdje jedna godina košta 42.000 dolara, dao mi je obrazovanje, učenje stranih jezika, puno putovanja, rekao je Žunić

U Zagrebu je predstavljena šesta sezona Erste Plave lige, atletskog natjecanja osmoškolaca na kojem je u prvih pet godina sudjelovalo 19.279 učenica i učenika. Natejcanja kreću u utorak u Makarskoj, a u Zadar liga dolazi za 12 dana, u srijedu 25. travnja. U sklopu projekta danas je u Zagrebu održana panel diskusija "Važnost šezdesetominutne tjelesne aktivnosti u svakodnevici djece - naša uloga i doprinos u realizaciji".

Dijana Mayer iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo prezentirala je poražavajuće rezultate istraživanja koja su uključivala djecu od 11, 13 i 15 godina: „Među 11-godišnjacima se 39 posto njih umjereno bavi sportom, dok kod 15-godišnjaka to pada na zabrinjavajućih 25 posto. Očito je da mnogi koji se u osnovnoj školi bave sportom to potpuno zanemare kad krenu u srednju školu. Istovremeno srednjoškolske dvorane u popodnevnim satima uglavnom zjape prazne, a sve se sportske aktivnosti plaćaju."

Hrvatski bacač kugle Stipe Žunić bavio se kickboxingom, boksom, košarkom, bacanjem koplja i kugle...

- Nastojim svojim stavom i ponašanjem zainteresirati mlade za sport i utjecati na njih. Družeći se s njima mnogi požele biti "veliki i jaki kao Stipe". No, važno je djeci reći i da im sport, osim što je bitan u njihovom životu i razvoju, može puno toga i dati. Meni je dao punu stipendiju na prestižnim američkim studijima gdje jedna godina košta 42.000 dolara, dao mi je obrazovanje, učenje stranih jezika, puno putovanja. Apeliram i na roditelje da razmisle o tome, rekao je Žunić koji je i ambasador Erste Plave lige, najavljujući usput i osvajanje medalje na Olimpijskim igama u Tokiju 2020.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA