Kultura

KATIJA PIJACA

Monografija o 25 godina djelovanja zadarske udruge Relaks

Zbog pandemije predstavljanje je odgađano od proljeća i konačno održan, ali uz sve propisane epidemijske mjere i ograničenje broja posjetitelja na 40

Društvo za sportsku rekreaciju Relaks poznata je zadarska udruga koja u Zadru djeluje već više od četvrt stoljeća, a u povodu ove obljetnice voditeljica društva Katja Pijaca napisala je monografiju, koja je predstavljena u Gradskoj knjižnici Zadar.

Zbog pandemije predstavljanje je odgađano od proljeća i konačno održan, ali uz sve propisane epidemijske mjere i ograničenje broja posjetitelja na 40. Za događanja u Gradskoj knjižnici pozivi se ne objavljuju javno, već u danim okvirima udruge mogu same pozvati uzvanika. Usporedbe radi, prije pet godina na druženju povodom 20 godina Relaksa bilo je "svega" 210 relaksica.

Pijaca je u knjizi opisala četvrt stoljeća rada udruge, ali i pobrojala 596 članica koje su bile u udruzi. Recenzent Drago Marić napisao je kako je monografija "povijesno-dokumentarne vrijednosti, informativna i edukativna i značajan je doprinos zadarskoj i hrvatskoj sportsko-rekreativnoj djelatnosti".

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA