Kultura

JEDINSTVEN DOGAĐAJ KULTURE

Monoplay festival imat će svoju kroniku na Trećem HTV-a

Monoplay se održava od 19. do 23. kolovoza u Zadru kad će okupiti renomirane umjetnike i umjetnice suvremenog plesa te predstaviti niz raznovrsnih solo izvedbi.

ZADAR- Na Trećem programu Hrvatske televizije na kojem kultura i dalje ima dostojano mjesto u javnom prostoru, na programu je ovih dana kronika Monoplaya. To znači da će četiri večeri za redom HTV posebnom emisijom pratiti događanja na jedinstvenom zadarskom plesnom festivalu solo izvedbi plesača. Zadarski Monoplay ima svoju televizijsku kroniku istodobno kad i Sarajevo film festival, najglamurozniji filmski događaj na ovim prostorima.

Od kulturnih događaja u Zadru, uz aktualni Monoplay, do sada je samo zadarski filmski festival imao svoju kroniku. Bez obzira što je HTV javni servis, odabir događaja koji će se pratiti kronikom, ipak je osobne prirode, što se tiče Zadra. Za filmski festival, koji je svake godina mijenjao nazive i bio sve manje prepoznatljiv, zaslužna je supruga organizatora festivala Sergeja Stanojkovskog koja radi na HTV3.

Kronika zadarskog festivala plesnog sola došla je "odozdo", od mladog producenstkog tima Monoplaya čije su  probne kronike od lani prihvaćene za ovu godinu.  Za Monoplay u Dobro jutro Hrvatska i Vijesti iz kulture "odgovorna" je urednica Vesna Mimica. On nas voli, otkrila nam je u prolazu Sanja Petrovski, organizatorica Monoplaya i voditeljica Zadarskog plesnog ansambla.

Monoplay "voli" i Ministartvo kulture koja im je ove godine odobrilo veću financijsku potporu. Prepoznali su da je to jedini i jedinstveni kulturni događaj zadarske kulture u nabujalom ljetnom kalendaru glazbenih, kazališnih i ostalih festivala.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA