SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1714082400 AND gallery_id = 7615File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1714082400, '7615', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) FOTO: Mornar s lakoćom potopio Zadrove nade u završnicu ABA lige - Vijest - 057info - Zadar

Sport

PORAZ PRED DOMAĆIM NAVIJAČIMA

FOTO: Mornar s lakoćom potopio Zadrove nade u završnicu ABA lige

Zadar je po svemu sudeći porazom ispao iz svih kombinacija za Final four, iako je do kraja regularnog dijela ima pet utakmica

Vjerovali smo da je Zadar momčad koja ima kvalitetu za Final four ABA lige. I živjeli u zabludi. U susretu koji je označen presudnim u borbi za završnicu Zadar je odigrao najlošiju utakmicu sezone i izgubio od Mornara iz Bara rezultatom 77:93. Umjesto uragana kojim će se pomesti gosti, na početku smo vidjeli Zadar bez želje, snage, koncentracije, ideje, te Mornar koji je s lakoćom kažnjavao propuste. Kad bi promašili napad, uzeli bi napadački skok i pucali dok ga ne bi i pogodili, pri čemu je najveću ulogu imao Uroš Luković. Stasitog Srbina koji za svoje proporcije (213) ima nevjerojatan osjećaj za prostor nisu uspijevali zaustaviti ni Krajina, ni Vuković. ni Ivanov, pa je Mornar rano došao do 10 poena prednosti (12:22).

Zadar je do kraja četvrtine nekako dohvatio -5, ali činjenica da je Mornar u imao 18 skokova, od toga 10 napadačkih, dvostruko više od Zadra, dovoljno je govorila o kvaliteti igre.
Umjesto da u drugoj četvrtini krene nabolje, Zadar poputno gubi glavu. U obrani kao da igra neuspjele ofsajd-zamke, budući da igrači Mornara primaju loptu tri-četiri metra iza posljednjeg igrača, a u napadu se sve svodi na (neuspješne) individualne pokušaje. Promašuju redom Bostic, Špralja, Božić, Ivanov, Knowles, Špralja i Knowles, pa kada Ivanov napokon skida paučinu s gostujućeg koša već je 25:42. Poluvrijeme završava s nestvarnih 35:54, a sam Luković postigao je 17 poena uz 11 skokova.

Treću četvrtinu Zadar dobiva s utješnih 24:19, no dojma smo da je to i rezultat Mornarevog sporijeg ritma. Knowles nastoji dignuti ritam utakmice, no danas nema igrača koji bi ga pratili. Jedan od njih je povratnik Jakov Vladović, koji u svega osam minuta igre dobiva pet osobnih pogrešaka. Muk u dvorani jasno svjedoči da od preokreta u posljednjoj dionici neće biti ništa, što se i obistinjuje te Mornar slavi s uvjerljivih 77:93.

Preston Knowles i Filip Kraljević jedini su od domaćih igrača odigrali solidnu utakmicu, dok je kod gostiju Lukovića (21) do kraja utakmice prestigao Needham (22).

Zadar je po svemu sudeći porazom ispao iz svih kombinacija za Final four, iako je do kraja regularnog dijela ima pet utakmica, među njima gostovanja kod Igokee i Crvene zvezde. Osim što zaostaje za Mornarom i Partizanom te je po bodovima izjednačen s FMP-om, Zadar od svih ima gori međusobni skor, te je najgori i u mogućim križanjima. S obzirom na situaciju, klub će vjerojatno teže naći argumente za konkuriranje "nemoralnoj ponudi" kakvu Bostic navodno ima iz Rusije,te se posvetiti predstojećem Kupu Krešimira Ćosića i nacionalnom prvenstvu.

Zadar bez rješenja protiv Mornara
Foto: 057info (Marko Dimić)
PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA