SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1714082400 AND gallery_id = 9704File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1714082400, '9704', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Može i bez junaka, kad je tu Junaković: Zadar osigurao prvo mjesto za doigravanje - Vijest - 057info - Zadar

Sport

POBJEDA NAD SPLITOM BEZ MAVRE I BEZ ALLENA

Može i bez junaka, kad je tu Junaković: Zadar osigurao prvo mjesto za doigravanje

Zadar je utakmicu prelomio na početku drugog poluvremena - Ivanov je dvaput bio precizan, zakucao je Keler a onda krenuo i Junaković sa šest poena u nizu... Serija se zaustavila na 15:0 i bilo je jasno da se iscrpljeni Splićani neće vratiti sa 51:35

Zadar je uspješno odradio treću od četiri obveze koje ima u razmaku od samo tjedan dana, te pobjedom protiv Splita večeras na Višnjiku (92:74) osigurao prvu poziciju za doigravanje u HT premijer ligi. I bez glavnih igrača Zadar je pokazao da može bez problema igrati s trećom hrvatskom momčadi po snazi, što veseli uoči skorih ogleda u regionalnoj ligi.

Nedjelja Cibona, srijeda Alkar, večeras Split, preksutra Igokea. U takvom gustom sedmodnevnom rasporedu bilo je samo pitanje gdje će trener KK Zadra Danijel Jusup napraviti stanku kako bi igrači u optimalnom stanju dočekalo najvažniju utakmicu protiv Igokee, koja se praktički igra "u opstanak". Jusup je odabrao Split, što je pokazao po činjenici da ni u zapisniku nije bilo dvojice najboljih igrača Bryona Allena i Dominika Mavre, a ni Ivana Siriščevića, koji nikako ne uspijeva pobijediti svoju ozljedu.

Stoga je na parket izašla petorka koju ćemo kasno opet vidjeti zajedno - Junaković, Uljarević, Ahmed, Gilbert, Keller. Fundić je lagano trčkarao na zagrijavanju, ali zbog zdravstvenih problema ni on nije ulazio u igru. S druge strane je dolazio Split, koji je također u svojim problemima - još sinoć igrao je gostujuću utakmicu Druge ABA lige u Sarajevu.

Kada je Keller na početku 3. minute položio za 9:3 činilo se da je ta utakmica ostavila preveliki trag na gostima. Ipak, serijom 11:2 Split je poveo (13:16)m a do kraja prve četvrtine i povisio vodstvo na 15:23. Zanimljivo je da je Zadar nakon trice Uljarevića u prvom napadu promašio svih devet preostalih. Mora je Jusup posegnuti za Vukovićem, a i Palokajem. Kad se otvorila trica, pa su je pogodili i Vuković i Gilbert i Palokaj i Junaković Zadar je opet poveo (32:30) te minimalno vodstvo zadržao do kraja prvog poluvremena.

Zadar je utakmicu prelomio na početku drugog poluvremena - Ivanov je dvaput bio precizan, zakucao je Keler a onda krenuo i Junaković sa šest poena u nizu... Serija se zaustavila na 15:0 i bilo je jasno da se iscrpljeni Splićani neće vratiti sa 51:35. Bio je to signal Jusupu da u igru pošalje Planinića, Uljarevića i Palokaja, koji su pod vodstvom Junakovića u posljednju četvrtinu ušli s 19 poena prednosti. U posljednjoj četvrtini Junaković je s dvije trice "podebljao" svoj učinak, koji se zaustavio na 23 poena, a i Planinić je uspio dogurati do 14.

Zadar je pobjedom protiv Splita praktički osigurao startnu jedinicu, s obzirom na to da i uz poraz protiv Gorice, jedinog ozbiljnog protivnika do kraja ligaškog dijela, i dalje ima prednost pred zagrebačkom Cibonom. Slijedi veći izazov - borba da se izbjegne "naopaka jedinica" u ABA ligi.

Zadar savladao Split bez muke
Foto: 057info (Marko Dimić)
PRIKAŽI KOMENTARE (6)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA