Zadar

U GRAČACU PONAVLJAJU SE IZBORI ZA GLAVNI ODBOR

Mrčela traži poništenje izbora zbog listića viška

Jedan listić viška koji je nađen nakon brojanja glasova za Glavni odbor ponukali su Nina Mrčelu, SDP-ovog županijskog vijećnika i kandidata za to stranačko tijelo da uputi prugovor Središnjoj izbornoj komisiji.

Jedan listić viška, koji je nađen nakon brojanja glasova u zapisniku za izbore četvero zadarskih kandidata u Glavni odbor SDP-a, ponukali su Nina Mrčelu, SDP-ovog županijskog vijećnika i kandidata za to stranačko tijelo, da uputi prigovor Središnjoj izbornoj komisiji. Odlučeno je da se izbori ponavljaju na tri mjesta, među kojima je i Gračac te da izborni rezultati zbog toga nisu konačni za Predsjedništvo i Glavni odbor SDP-a.

Mrčela je jučer u 17 sati uputio prigovor i trebao bi u roku od 24 sata dobiti odgovor.

- Može biti nenamjerno, ali se radi o formalnoj grešci zbog koje je trebala komisija na terenu obustaviti glasovanje, kazao je Mrčela koji je od Središnje komisije stoga tražio poništenje izbora.

Još uvijek se čeka odgovor na tajnu 124. listića s obzirom na to da je u Zadru glasalo 123 članova. Uz Nina Mrčelu, najviše su glasova dobili Irena Dragić, Erlol Gaši i Danijela Vukoša.

Sve kako treba, ali su se onda pridružili glasovi SDP-ovih članova iz Županije, pa je ispalo da u Glavni odbor ulazi četvorka na čelu s Renatom Sabljar Dračevac. Uz nju su izabrani  Katarina Pleša Jakovljević, Goran Perovića Mungos i Toni Herenda. Pobijedio je šalabahter (s imenima Renatinih kandidata, op.a), rekli su nam u gradskoj organizaciji SDP-a čiji su kandidati prepoznatljivi oporbeni vijećnici.

U samom Zadru, Renata Sabljar Dračevac, ujedno i zastupnica osvojila je svega 45 glasova. Poražavajuće, s obzirom na to da su kandidati gradske organizacije dobili skoro dvostruko više glasova. Izbor manje znanih zadarskih SDP-ovaca pokazat će se Pirova pobjeda s obzirom na presjek novog saziva Glavnog odbora, smatraju u Gradskom odboru SDP-a Zadra koji se još jednom našao na nepremostivoj udaljenosti sa Županijskim odborom kojeg vodi Sabljar Dračevac.

Članovi gradske organizacije SDP-a najviše glasova za šefa stranke dali su Peđi Grbinu (73), zatim Ranku Ostojiću, pa Mireli Ahmetović te Željku Kolaru. Ponosni su što je njihova Sabina Glasovac postala jedna od potpredsjednica SDP-a.

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA