SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713477600 AND gallery_id = 9376File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713477600, '9376', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Mrdujska regata - jedriličari se uzalud nadali vjetru - Vijest - 057info - Zadar

Sport

FOTOGALERIJA

Mrdujska regata - jedriličari se uzalud nadali vjetru

Pobjednik 88. Mrdujske regate je WAY OF LIFE i skiper Gašper Vinčec koji je prvi okrenuo Mrduju i prošao kroz cilj podno Sustipana u 15.57.02 sati, nakon gotovo 5 sati jedrenja.

Pobjednik 88. Mrdujske regate je WAY OF LIFE i skiper Gašper Vinčec koji je prvi okrenuo Mrduju i prošao kroz cilj podno Sustipana u 15.57.02 sati, nakon gotovo 5 sati jedrenja.

Start regate je, naime, označen u 11.00 sati ispod Sustipana. Vjetar nažalost nije dao priliku za natjecateljskom regatavanjem. Cijeli dan su se organizatori, iz J.K. Labud, jednako kao i jedriličari uzalud nadali kako će zapuhati barem maestral koji bi pogurao jedrilice bliže sustipanskom cilju.

Mrduja je ove godine bila idealna za maxi krstaše, lagane toliko da jedino oni mogu jedriti po principu - koliko vjetra, toliko čvorova. Mate Arapov na svojoj Fatamorgani 2 - bio je drugi uz gotovo sat vremena zaostatka, a treće mjesto dopalo je crnogorsku posadu i brod SHINING MM sa kormilarom Milošom Radonjićem.

Jedrilica „Green paper" s dolaskom u 14.38.53 sati prvi se dočepao cilja na Mrduji na regati „Mrduja Festival mora" koja je ove godine organizarizrana za brodove bez verifikacije HJS-a. Do 17.30 sati ovog po svemu osebujnog regatnog dana u cilj su ušle samo dvije jedrilice. Na kraju regate, do 18.30 sati na cilj je stiglo samo 12 brodova.

Iako je prijava bilo više, na startu 88. izdanja najpoznatije i najbrojnije hrvatske regate pojavila su se 162 broda. Pamtit ćemo je po slabašnom, ili nikakvom vjetru, javljaju organizatori.

 

Mrdujska regata uz festival mora
Foto: J.K. Labud
PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA