Zadar

PODSJETNIK NA NOVU PROMETNU REGULACIJU

Muraj postaje gradska promenada, građani se mole za razumijevanje

Promet na Muraju sutra službeno postaje povijest.

Promet na Muraju u ponedjeljak službeno postaje povijest.

- Bedemi se za trajno pretvaraju u šetnicu, odnosno pješačku zonu i gradsku promenadu. Izvođač bi se od ponedjeljka trebao organizirati i krenuti s radovima, istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za EU fondove Šime Erlić na posljednjem Kolegiju gradonačelnika.

U sklopu EU projekta Zadar Baštini, Zadar će dobiti 750 metara dug neprekinut niz obnovljenih i uređenih bedema, od stare Tehničke škole do Trga tri bunara. S druge strane, izgubit će prometnicu s 117 parkirališnih mjesta u centru grada.

- Molimo vozače i građane za pažnju, strpljenje i razumijevanje, poručio je pročelnik Erlić koji je iskoristio priliku kako bi podsjetio građane na novu prometnu regulaciju. Sav promet prema Poluotoku od sada će se odvijati Liburnskom obalom. U okviru prometne regulacije, privremeno će biti omogućen pristup vozilima postojećih korisnika bedema koji žive i djeluju u obuhvatu Ulice Bedemi zadarskih pobuna. 

Radovi na parternom uređenju jedne od 10 hrvatskih znamenitosti pod zaštitom UNESCO-a trajat će godinu dana. Izvodi ih vodička Minigradnja za iznos od 23.7 milijuna kuna.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA