Kultura

SPLIT IN SPACE

Muška verzija Cabareta Splićanke u lapidariju NMZ-a

U ponedjeljak, 13. srpnja u lapidariju Narodnog muzeja s početkom u 21:30 sati ne propustite predstavu Gradskog kazališta mladih Split, SF CABARET SPLIT IN SPACE.

U ponedjeljak, 13. srpnja u lapidariju Narodnog muzeja s početkom u 21:30 sati ne propustite predstavu Gradskog kazališta mladih Split, SF CABARET SPLIT IN SPACE. Tekst i režiju potpisuje Ivan Leo Lemo.

U predstavi igraju: Ana Gruica Uglešić, Matija Grabić, Siniša Novković i Ivo Perkušić.

"SF Cabaret SPLIT IN SPACE" je muška verzija velikog hita Gradskog kazališta mladih "Cabareta Splićanke" koji već nekoliko sezona puni dvorane u Splitu i na gostovanjima, prepoznatog od publike i kritike te ovjenčanog glumačkom nagradom na Festivalu glumca u Vinkovcima.

Kao što sam naslov govori, za razliku od "Cabareta Splićanke" gdje su nastupale glumice GKM-a, u "SF Cabaretu SPLIT IN SPACE" nastupa muški dio ansambla uz jednu žensku glumicu - Anu Gruicu Uglešić.

U splitskom kazališnom omnibusu od četiri priče, svaki od protagonista predstavlja muškarca koji je na neki način doveden do ruba. Ono što ih izluđuje su patrijarhalni obrasci u kojima je sve teže igrati satiričnim pjesmama. Predstava obrađuje aktualne teme poput tranzicijskog lopovluka, iseljavanja mladih, nekontroliranog rasta turizma, politizacije sporta itd... Kao svaki punokrvni cabaret i ovaj je prožet satirom.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA