SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1711580400 AND gallery_id = 9767File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1711580400, '9767', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Na 4 metra dubine radi se kralježnica Plovanije, ubrzo projekt za novu transverzalu - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

FOTO: GRADONAČELNIK I SURADNICI U BLATU

Na 4 metra dubine radi se kralježnica Plovanije, ubrzo projekt za novu transverzalu

Zadarski gradonačelnik Branko Dukić danas je u odijelu zakoračio u blato kako bi javnosti predstavio što se trenutno radi na zadarskim prometnicama. Početkom veljače otvorena su dva gradilišta - druga faza rekonstrukcije Ulice Nikole Tesle te prva faza u Ulici Mile Gojsalić, uz Put Bokanjca.

Zadarski gradonačelnik Branko Dukić danas je u odijelu zakoračio u blato kako bi javnosti obznanio što se trenutno radi na zadarskim prometnicama. Nedavno su, naime, otvorena su dva gradilišta - druga faza rekonstrukcije Ulice Nikole Tesle te prva faza u Ulici Mile Gojsalić, uz Put Bokanjca.

- Ono što želim poručiti građanima Zadra jest to da ćemo u sljedeće 4 godine doći s kanalizacijom u svaki kvart. Natječaj za Sinjoretovo je gotov, vjerujem da će ubrzo biti potpisani ugovori i krenuti radovi, a ponude za Bokanjac se otvaraju za koji dan, pa ćemo i to zgotoviti. Ovdje sa same Plovanije želimo reći da idemo korak po korak. Radimo sve pripremne radnje za kanalizacijsku infrastrukturu. U 4 godine napravit ćemo posao koji se radi 30 godina, poručio je Dukić.

Radove u Ulici Nikole Tesle, od raskrižja s Ulicom Božidara Adžije do raskrižja s Ćirilmetodovom ulicom, izvode Strabag i PZC Split za 5.413.863 kuna (uključen PDV).

- Nastavljamo praktički s izgradnjom kralježnice sustava fekalne i oborinske odvodnje za cjelokupno područje Plovanije, te Skročinih, Višnjika i svih kvartova uzvodno prema Ulici Hrvatskog sabora. Rok za ove radove je sredina lipnja. Naravno da ćemo najesen planirati nastavak uređenja cjelokupne ove ulice sa svom infrastrukturom koja ona u sebi sadrži. Radi se na dubinama od preko 4 metra, ugrađuje se oborinski kolektor fi (promjera) 800 mm i fekalni od 315, javna rasvjeta, nogostup i sva ostala infrastruktura koju zaslužuje današnje vrijeme. Ovime su stvoreni preduvjeti da se ona grana na sve ostale ulice na lijevu i desnu stranu, istaknuo je pročelnik UO za prostorno uređenje i graditeljstvo Darko Kasap.

Resorni pročelnik dodao je i kako Grad Zadar ima gotov projekt za rekonstrukciju raskrižja Ulice admirala Jakova Šubića od Cezana s Teslinom.

- Paralelno dovršavamo i projekt rekonstrukcije Ulice Jakova Šubića od Cezana sve do Splitske ulice, koja će biti nastavak na bivšu Bihaćku ulicu (Borka Šarlije Kese) sve do Jadranske magistrale (D8). Time će nastati nova transverzala na području grada Zadra koja će velikim dijelom rasteretiti promet na području Višnjika i Plovanije, poručio je Kasap naglašavajući kako su nedavno potpisani i ugovori s Hrvatskim cestama za nove zahvate na zadarskim cestama.

U Ulici Mile Gojsalić također se gradi sva infrastruktura - sustav fekalne i oborinske odvodnje, nogostup i javna rasvjeta. Posao vrijedan 1.044.736 kuna (uključen PDV) izvodi Cestogradnja.

- To je dio grada koji se intenzivno razvija i vapi za izgradnjom te infrastrukture, a ostatak tog kvarta je u sustavu aglomeracije koja će vrlo skoro krenuti. S ovim interventnim projektima, kojih financiramo vlastitim sredstvima, pokrili smo sve ono što nije u dijelu aglomeracije, istaknuo je Kasap.

Uz Put Bokanjca dočekao nas je djelatnik njegovog odjela, koordinator projekta Tomislav Lalović. On nas je informirao kako su radovi počeli 5. veljače, te da je dužina prve faze 240 metara.

- Drugu fazu nećemo sada raditi jer je to sliv na drugu kanalizaciju. Rok za dovršetak prve faze je 15. lipnja. Dali smo nešto duži rok jer će doći Vodovod i promijeniti kompletnu cijev. Oni će financirati te radove, a mi izgradnju ostale infrastrukture, rekao nam je Lalović.

 

Radovi na uređenju ulica Nikole Tesle i Mile Gojsalić
Foto: 057info (Saša Čuka)
PRIKAŽI KOMENTARE (11)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA