Zadar

DJEČJE IGRALIŠTE IZNAD PODZEMNE GARAŽE

Na Belafuži se priprema gradnja stambenog bloka od 96 stanova, ali bit će i zelenila

Idućeg mjeseca na Belafuži počinje gradnja velikog stambenog objekta u kojem investitor planira da će u 2021. godini biti useljeno 96 stanova različitih veličina.

Idućeg mjeseca otvara se veliko gradilište stambenog objekta na Belafuži u kojem investitor planira da će u 2021. godini biti useljeno 96 stanova različitih veličina.

Radi se o najnovijem projektu Lignum stanogradnje za koji je ovih dana počele priprema zemljišta. Teren se čisti kako bi idućeg mjeseca započelo kopanje terena za temelje konstrukcije s podzemnom garažom. Građevinski radovi planiraju se od veljače 2020. godine, doznajemo u Lignumu. Na gradilištu koje još nije označeno, posao će imati isti izvođači kao i na gradilištu zgrade na lokaciji Mesopromet. Nositelj će biti splitska građevinska tvrtka A3 s kooperantima.

Stambeni kompleks Belafuža projektiran je u biogradskom uredu Via factum, a potpisuje ga arhitektica Ana Šoša Gulam. Za razliku od zgrade Mesopromet koja se ovih dana useljava i oko koje nema zelenila osim nekoliko grmića, Lignumov projekt na Belafuži bit će prilično zelen. I to na pet tisuća metara četvornih, kolika će biti površina podzemne garaže. Naime, na ploči te garaže projektirana je zelena površina s dječjim igralištem, što će biti urbanistički iskorak u odnosu na većinu stambenih projekata koji su aktualni u Zadru.

Lokacija budućeg stambenog bloka na Belafuži

PRIKAŽI KOMENTARE (13)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA