Zadar

DVOGODIŠNJA KRIMINALNA OPERACIJA

Na Benkovačkom sajmu uhićen trojac - jedan povezan s preko 30 kaznenih djela

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri osobe zbog više kaznenih djela krađe, teške krađe i računalne prijevare.

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca koji su "operirali" na Benkovačkom sajmu.

U petak, 10. siječnja oko 09.45 sati u Benkovačkom selu policijski službenici su obilaskom područja održavanja sajma, u cilju sprječavanja vršenja imovinskih kaznenih djela, zatekli tri državljanina Bosne i Hercegovine u dobi od 49, 48 i 32 godine. Kod 49-godišnjaka su pronašli prethodno otuđen novčanik s dokumentima i nekoliko tisuća kuna. Sva trojica su uhićeni i privedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Sumnja se da su, prema prethodnom dogovoru, u petak u ranim jutarnjim satima došli u Benkovačko selo u namjeri da vrše kaznena djela te su neposredno prije nego su ih zatekli policijski službenici, iz džepa jakne 66-godišnjaku otuđili spomenuti novčanik s novcem.

Jednog od njih, 49-godišnjaka, policija je ubrzo povezala s čak 31 kaznenim djelom. Tako ga se sumnjiči da je u razdoblju od travnja 2017. godine do 10. prosinca 2019. godine, na dan održavanja Benkovačkog sajma, koristeći gužvu počinio još 26 krađa i 1 tešku krađu na način da je oštećenima uporabom oštrog predmeta parao torbice ili zavlačenjem ruku u džepove oštećenima otuđio novčanike s dokumentima i novcem. Dana 4. travnja 2019. godine iz osobnog vozila otuđio je novčanik s dokumentima i novcem te paket u kojem se nalazilo 24 pilića, sve u vlasništvu 55-godišnjaka.

Između ostalog, 49-godišnjaka se sumnjiči da je u ožujku 2019. godine, nakon što je otuđio novčanik u vlasništvu 78-godišnjaka, u kojem su se nalazili dokumenti, novac i bankovne kartice, u više navrata na bankomatima na šibenskom području podizao više tisuća kuna, kao i da je u studenom 2019. godine, na isti način s otuđenom bankovnom karticom drugog 78-godišnjaka, na raznim bankomatima podizao više tisuća kuna te na taj način počinio dva kaznena djela računalne prijevare. Sveukupna materijalna šteta oštećenima, pričinjena ovim kaznenim djelima, iznosi oko 68.000,00 kuna.

U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je s 49-godišnjakom u dva navrata sudjelovao i 48-godišnjak, te je nadležnom državnom odvjetništvu protiv 49-godišnjaka podnesena kaznena prijava zbog više kaznenih djela krađa, teške krađe i računalne prijevare (sveukupno 31 kazneno djelo), protiv 48-godišnjaka zbog tri kaznena djela krađe i protiv 32-godišnjaka zbog krađe.

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (6)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA