SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713477600 AND gallery_id = 8354File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713477600, '8354', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Na Benkovačkom sajmu uz pečene prasce - orade i brancini - Vijest - 057info - Zadar

Zabava

DESETI U MJESECU

Na Benkovačkom sajmu uz pečene prasce - orade i brancini

Uz tradicionalnu gastronomsku ponudu najdražih "vlaških ptica" (prasica) na ražnju ovog puta nismo mogli ne zamijetiti ponudu - svježe morske ribe

Bez obzira na godinu, mjesec, dan u tjednu, desetog u svakom mjesecu jedno je sigurno - održat će se Benkovački sajam. I jutros su se na najvećoj tržnici u županiji i šire okupili brojni trgovci koji nude sve, "od igle do lokomotive". Dobro, nešto manje od toga s obzirom na to da je zbog strogih veterinarskih propisa, ptičje, svinjske i ostalih gripa, različitih stočnih bolesti, skoro zamrla prodaja žive stoke, koja je nekada bila glavni adut ovakvih sajmova.

Ipak, tu su tradicionalni zanatski proizvodi od drva i kože, alati, sezonske mandarine, cvijeće, a iz zemlje-partnera Kine dolaze različiti plišanci, odjeća, tenisice, uređaji, pa čak i hoverboardi.

Uz tradicionalnu gastronomsku ponudu najdražih "vlaških ptica" (prasica) na ražnju, ovog puta nismo mogli ne zamijetiti ponudu - svježe morske ribe. Ako se ovakva ponuda ukorijeni u ovom kraju, mogla bi se poznata poslovica mijenjati u novu varijantu - nema ptice do podlanice!

Što se sve može naći na Benkovačkom sajmu?
Foto: 057info
PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA