Zadar

U TZ SALI SPREMNI ZA SVE KOJI ĆE OTKRITI OTOK

Na Dugi otok zovu Amerikanci, a Nizozemci snimaju svoj popularni reality

Dugi otok postaje "centar svita", sudeći prema tretmanu kojeg je dobio u američkom časopisu za putovanja ali i odabiru za mjesto snimanja buduće sezone nizozemskog odabiru realityja "Expeditie Robinson".

Dugi otok postaje "centar svita", sudeći prema tretmanu kojeg je dobio u američkom časopisu za putovanja, ali i odabiru za mjesto snimanja buduće sezone nizozemskog realityja "Expeditie Robinson".

Direktoricu TZ Sali, Ivanu Ćorić, nije iznenadilo što se Dugi otok profilira kao otok za nautiku i ekološki turizam, s obzirom na to da je prepun prirodnih čari koje gosti - avanturisti otkrivaju i u njima uživaju. Bogatstvo prirode je ono što obilježava zadarski otok, od špilja, PP Telašćice, Slanog jezera, opjevane plaže i uvale Sakarun, morskih skrovišta u JNA tunelima i svega što još otkrivaju domaći i strani turisti.

Zaslužilo je to naslovnicu Condé Nast Traveller koji u travanjskom broju magazina poziva na plovidbu s doživljajem Dugog otoka. Taj najveći otok zadarskog arhipelaga bit će izazovni teren i za nizozemski TV reality snalaženja u prirodi. Za to se izrađuju drvene prepreke i vidljive su kod tvornice Mardešić. Više nitko ne može sakriti ono što se na Dugom otoku priprema cijelu zimu.

U Filmskom uredu Zadar potvrdili su nam kako je preko njih išao prvi upit za snimanje nizozemskog Expeditie Robinson i da su se oni angažirali u ostvarenju tog projekta do samog ugovora. U njega su iz Filmskog ureda, kako neslužbeno doznajemo, uključene sve zadarske kreativne snage.

O koristi koju će imati mještani Dugog otoka tijekom snimanja, a tek odjeku nakon što ga otkriju oni koji će gledati taj TV reality, suvišno je govoriti nakon najezde turista iz Južne Koreje koji su Hrvatsku otkrili preko realityja snimanog kod nas.

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA