Sport

PRIJAVE U TIJEKU

Na Futsal čaroliji očekuju se i viceprvaci svijeta

Vrijeme je za četvrto izdanje zadarske Futsal čarolije, a prijave su trenutno u tijeku!

Vrijeme je za četvrto izdanje zadarske Futsal čarolije, a prijave su trenutno u tijeku! Poznato je da su svi klubovi Udruge za Mali Nogomet Zadarske Županije nositelji ovog hvalevrijednog spektakla, njih 54, te ekipe iz kvartova i sela koje se žele okušati i dati svoj obol u sportskom i humanom dijelu.

Ove godine dolazimo do četvrtog izdanja, očekuje se brojka od 100 ekipa i pravo je umijeće zadnjeg dana nastupiti, a kamoli osvojiti turnir.

- Mali nogometni turnir u Zadru ima dugotrajnu tradiciju i igra se od ratnih vremena pa sve do danas. Zadnje četiri godine, turnir je dobio humanitarni notu i od tada se zove "Futsal čarolija". Ove godine će se igrati za Osnovnu školu Voštarnica prema kojoj gajimo stvarno poseban odnos i vjerujemo da će tako biti i ubuduće. Cilj ove akcije nije samo prikupljanje novčanih sredstava već I povećanje pozornosti na ustanovu i probleme sa kojima se oni svakodnevno nose. U četiri lige se natječe 54 kluba i 1000 igrača, koji čine Udrugu za Mali Nogomet zadarske županije. Udruga je društveno jako odgovorna te ovo nije jedini turnir koji pomažu - "Antonio Jurjević", koja se održava u ljetnim mjesecima je isto tako hvalevrijedna humanitarna akcija. Ove godine imamo i jednu novost, uz revijalnu utakmicu zadarskih internacionalaca (Zadarska dica-OŠ Voštarnica), ove godine su se priključili i zadarski košarkaši predvođeni #Entuzijastima, KK Diadora Zadar, govori Marko Šimurina, predsjednik Futsal Zadra na današnjoj konferenciji za medije.

- Sam turnir ima suštinu i smisao da povezuje, tako da je to utoliko još veće za nas. Škola Voštarnica je takva škola da se razvija ubrzano, kojoj potrebe stalno rastu i koju država ne može pratiti redovnim financiranjem. Zbog toga nam je potrebna pomoć i podrška zajednice da bi mogli postizati rezultati izvan standarda koji su našim učenicima potrebni, priča Irena Dukić, ravnateljica škole.

- Čast nam je što smo dio "Futsal čarolije". Mišljenja sam da je Futsal spektakl i na nacionalnoj razini jer  radi fantastičan posao: od marketinškog pristupa do organizacije. Drago mi je da Udruga Malog Nogometa Zadarske županije i KK Diadora izlaze jednom drugom u susret te mislim smo uzor za sve druge udruge i klubove kako bi se trebali odnositi jedni prema drugima. Što se nas tiče, sastavljeni smo od pola nogometaša i pola košarkaša. Uživat ćemo u ovoj nogometnoj "fešti", izjavio je Tomislav Kabić, predsjednik KK Diadora.

Turnir počinje 17. i trajat će do 28. prosinca (16-22 h svaki dan), dok su prijave do 14. prosinca u 20 sati, kad je zakazano izvlačenje parova, koje ćete moći pratiti liveom preko Facebook stranice Futsal ZADAR.

Kotizacija za turnir iznosi 300 kuna, a prijaviti se možete na broj mobitela: 0988093 (Toni) i 0915345173 (Željko.)

- Svaki dolazak u Mocire je velika podrška ovom eventu. Ne sumnjamo će to izostati, kao ni prijašnjih godina. Čista nas strast i ljubav prema sportu pokreće već duži niz godina, govori za kraj Šimurina.

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA