Zadar

DUJELA UMJESTO DUKIĆA ZA POTREDSJEDNIKA ERLIĆU

Na HDZ izborima najveća utrka za mjesta potpredsjednika ŽO HDZ-a

U nedjelju , 17. listopada održavaju se unutarstranački izbori HDZ-a za vodstvo županijske, gradskih i općinskih organizacija

U nedjelju , 17. listopada održavaju se unutarstranački izbori HDZ-a za vodstvo županijske, gradskih i općinskih organizacija. Izbori u Medulićevoj, sjedištu zadarskog HDZ-a, bit će za Županijski i Gradski odbor, a odvijat će se od 8 do 19 sati.

Po modelu - jedan član jedan glas, pred HDZ-ovcima će biti četiri kutije - jedna za potpredsjednike a druga za predsjednika.

Kandidati za predsjednika su postojeći Šime Erlić za GO HDZ-a, Božidar Kalmeta za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a. Bez protukandidata, oni će u nedjelju navečer biti izabrani na mandat na četiri godine.

Zanimljiviji je izbor njihovih potpredsjednika. Za Gradski odbor to su Elvira Sterle, Bruno Milin i Robertino Dujela, koji je postaje nova uzdanica zadarskog HDZ-a. Toliko da se za mjesto potpredsjednika nije kandidirao gradonačelnik Branko Dukić, što je izvjestan presedan u odnosu na stranačku praksu, osobito u Zadru.

Dukić će tek po službenoj dužnosti biti član Predsjedništva GO HDZ-a. Dukić je na prošlim unutarstranačkim izborima dobio najviše glasova za potpredsjedničko mjesto.

I dok će sva tri kandidata za potpredsjednika HDZ-a biti izabrani, za četiri potpredsjednička mjesta ŽO HDZ-a konkurirat će čak 7 kandidata.

Na prošlim izborima bilo ih petero: najviše glasova dobio je Josip Bilaver, pa Božidar Longin, zatim Milivoj Kurtov i Jure Fabijan. Ista četvorica kandidati su za potpredsjednika i na nedjeljnim izborima, a protukandidati su im Jure Brižić, Željko Šoša i Šime Mršić.
U zadarskom HDZ-u još moraju provesti izbore za Gradski i Županijski odbor, a koji će prema najavi biti u hotelu Donat i to tek u prosincu.

Na  prethodne izbore za vodstvo GO HDZ-a u Zadru je od 3 485 članova, na izbore izašlo svega 483.

U HDZ-u su objavili popis svih kandidata za nedjeljne izbore:

PRIKAŽI KOMENTARE (8)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA