Zadar

17. IZDANJE

Na Šokolijadi ekskluzivna gastronomska ponuda Nina

Ninska šokolijada je jedna od najznačajnijih gastronomskih manifestacija na području zadarske regije koja se postupno od 2003. razvila u prepoznatljivu gastronomsku, eko i etno sajamsku priredbu

U kraljevskom gradu Ninu, u nedjelju 21. srpnja 17. put za redom održat će se poznata međunarodna manifestacija Šokolijada. Ovaj Festival privlači brojne posjetitelje svojom širokom gastro i etno ponudom. Šokol je sam po sebi autohtoni proizvod grada Nina i njegove okolice, a receptura i način izrade ove mesne delicije različita je za svakog šokolara, jer se prenosi obiteljski šaptom s koljena na koljeno. Na Festivalu će sudjelovati i brojni izlagači iz regije, kontinenta i inozemstva sa svojom raznolikom ponudom proizvoda. Uz ovu gastro ponudu svi posjetitelji moći će uživati u nastupima brojnih klapa i KUD-ova, te gostima iznenađenja.

Ninska šokolijada je jedna od najznačajnijih gastronomskih manifestacija na području zadarske regije koja se postupno od 2003. razvila u prepoznatljivu gastronomsku, eko i etno sajamsku priredbu. Početni cilj joj je bio očuvanje šokola kao autohtonog proizvoda, te stvaranje robne marke (brendiranje) Ninskog šokola u Hrvatskoj, potaknuti organiziranje zadruge ili drugog oblika proizvodnje Ninskog šokola, te dalje razvijanje gastronomsko - turističkog brenda Ninski šokol. Do danas Festival šokola razvio se u prepoznatljivu međunarodnu manifestaciju, a uvrštena je i u 100 najznačajnijih manifestacija Hrvatske.

Ninska šokolijada okuplja brojne zaljubljenike u ekskluzivnu gastronomsku ponudu Nina te sve one kojima je stalo do očuvanja tradicije i razvoja turizma u ninskom kraju. Svake godine manifestacija privlači sve više gurmana iz redova šokolara koji se natječu, a posebno privlači gurmane i degustatore te je motiv dolaska brojnih posjetitelja pa i turista, što potvrđuju iznajmljivači privatnog smještaja kroz svoja iskustva.

Šokolijada će se održati pod pokroviteljstvom uvažene predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva turizma i poljoprivrede, Zadarske županije i Grada Nina.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA